Головна Мапа сайту Контакти
RSS
7 серпня 2009
Один день. Спорт

55 років виповнюється Валерію Газаєву

21:03

Сьогодні 55 років виповнюється Валерію Газаєву. В травні нинішнього року цей тренер уклав трирічний контракт з київським "Динамо". Уболівальники зі стажем пам'ятають його швидкісні проходи та красиві голи у складі московського "Динамо" та збірної Радянського Союзу. А на тренерському містку Газаєв тріумфував з владикавказькою "Аланією" та московським "ЦСКА". Про плани російського тренера у новому клубі дізнавався Сергій Поліщук.

До 2009-го року Валерій Газаєв залишався єдиним тренером, який відпрацював в російському футбольному чемпіонаті усі 16 сезонів. За цей час він здобув практично всі можливі клубні трофеї. За виключенням Кубка Чемпіонів. Тож разом з "Динамо" Газаєв мріє тільки про виграш Ліги Чемпіонів.

У своїй тренерській кар’єрі Газаєв ніколи не давав собі часу на розкачку. Переходив у новий клуб і дуже швидко досягав високих результатів. Так було з "Аланією". Спочатку тренер вивів владикавказців у вищу лігу, а згодом і вперше в історії осетинська команда виграла Чемпіонат Росії. Також зірка Газзаєва-тренера швидко засяяла і в московському "ЦСКА". Підсумок його роботи в армійському клубі - три золота Національного чемпіонату та перший для Россії Кубок УЄФА.

Валерій Газаєв, головний тренер ФК "Динамо":

- Ну, наверное, это нормальное явление, значит, и какое-то должно быть спортивное честолюбие у спортсмена. Потому что без такого, действительно, самолюбия, честолюбия, как угодно это можно назвать, значит, невозможно добиться каких-то больших результатов. Потому что характер определяет очень многое, и иногда характер, воля имеют даже большее значение, чем класс и мастерство.

Високе честолюбство та вольовий і принциповий характер завжди вирізняли Газаєва. Він визнавав не лише свої перемоги, а й власні помилки і мужньо брав на себе відповідальність. Коли його московське "Динамо" в Кубку УЄФА програло німецькому "Айнтрахту" з розгромним рахунком 0:6, на післяматчевій прес-конференції Газаєв оголосив про свою відставку. Це шокувало всіх. Адже плани на сезон, який щойно розпочався, у москвичів тоді були дуже великі.

Валерій Газаєв, головний тренер ФК "Динамо":

- Холодный рассудок - это расчет. Я как-то к этому не склонен. Потому что все решения, которые принимал, такие, я бы сказал, судьбоносные, они принимались с учетом моего действительно настоящего чувства в тот момент, когда я это принимал. Не было никакого расчета, не было ничего. Потому что, мне кажется, мы сердцем должны принимать решение.

Змінивши на посаді головного тренера київського "Динамо" свого співвітчизника Юрія Сьоміна, Газаєв одразу заявив про амбітні плани клубу. Вже найближчим часом російський фахівець хоче створити таку команду, яка могла б конкурувати з багатьма європейськими грандами.

Валерій Газаєв вважає, що все необхідне для здійснення його задумів у київському клубі є. Лише необхідно докласти тренерської майстерності.

Сергій Поліщук, Сергій Килимник, К1.

Телепрограма