Головна Мапа сайту Контакти
RSS
10 серпня 2009
Один день. Спорт

В українській Прем'єр-лізі відбулися матчі четвертого туру

21:08

В українській Прем'єр-лізі відбулися матчі четвертого туру. Київське "Динамо" залишається поки що єдиною командою, яка в усіх зустрічах чемпіонату здобула перемоги. А середня результативність киян - чотири з половиною голи за гру. Гравці "Динамо" вважають, що такий успіх - це, поза всяким сумнівом, заслуга Валерія Газаєва, який, до речі, напередодні матчу з "Іллічівцем" відзначив своє 55-річчя. Детальніше про це - далі у сюжеті.

Гравці "Динамо", як і личить футболістам, привітали свого тренера з днем народження черговою перемогою. Цей виграш став для киян вже четвертим поспіль у національному чемпіонаті. До того ж, "динамівці" поки що лідирують ще й за кількістю забитих м'ячів.

Щоправда, легкою для "Динамо" цю перемогу назвати не можна. День народження тренера, схоже, психологічно тиснув на футболістів. Треба будь-що забивати, а м'яч ніяк не хоче йти у ворота "Іллічівця". Від безгольової гри своїх підопічних Газаєв просто не знаходив собі місця. Він то постійно щось підказував гравцям з лінії поля, то апелював до бокового арбітра за неякісне суддівство. А в перерві тренер висловив головному рефері своє невдоволення арбітражем.

Артем Мілевський, гравець ФК "Динамо":

- Ну, все видели, что тяжелый матч. Во-первых, непонятное судейство, в первую очередь. Во-вторых, при счете 0:0 не забили пенальти, потом мы забили сразу - они сразу сравняли. Много эмоций ушло, я думаю.

Нереалізований маріупольцями пенальті, схоже, позитивно вплинув на гру "Динамо". Кияни одразу заграли по-іншому - більш комбінаційно. І Нінкович влучним ударом відкрив рахунок у матчі. Навіть гол "Іллічівця" у відповідь особливо не змінив малюнок гри. "Динамівці" забили ще двічі.

Олег Гусєв, гравець ФК "Динамо":

- Мы больше играем на атаку, в более агрессивный футбол. Стараемся прессинговать на чужой половине, меньше отходим назад и не подстраиваемся ни под какого соперника, как это было раньше.

"Динамо" у підсумку перемогло 3:1. А зміни у стилі гри з приходом Газаєва відзначають не лише гравці, а й вболівальники столичного клубу

Юрій Трофімчук, уболівальник:

- Сейчас каждая игра "Динамо" - это как антикварная вещь. Команда, как вы видите, заиграла совершенно по-другому, по-новому, начали использоваться фланги. Команда дышит, живет, рвет. Милевский, которого, извините, хотелось еще совсем недавно как-то так с ним попрощаться, он же сейчас стал лидером.

В інших матчах були зафіксовані наступні результати. У Дніпропетровську "Дніпро" зіграв унічию 1:1 з "Арсеналом". "Карпати" розгромили "Зорю" - 4:0. "Чорноморець" поки що не заробив жодного очка. Цього разу одесити програли "Оболоні".

Так само без жодного очка у чемпіонаті залишаються "Кривбас" та "Закарпаття". У четвертому турі вони програли відповідно "Таврії" та "Металісту". Запорізький "Металург" зіграв унічию з "Ворсклою", а у донецькому дербі підопічні Мірчі Луческу розбили металургів - 4:1.

Після чотирьох матчів - максимальний результат лише у "Динамо". "Шахтар" піднявся на другу сходинку. "Металіст" та "Таврія" поділяють третє та четверте місця. Замикає чільну п'ятірку столичний "Арсенал".

Сергій Поліщук, Володимир Дєдов, К1.

Телепрограма