Головна Мапа сайту Контакти
RSS
10 серпня 2009
Один день. Спорт

Перші офіційні поєдинки європейського футболу

21:07

Мінімум зусиль - і приз у кишені. Відтепер Андрій Шевченко ще й володар Суперкубка Англії. У фіналі так званого "Черіті Шилд" лондонський "Челсі" обіграв "Манчестер Юнайтед". У основний час команди сильнішого не визначили. Тому перший трофей сезону розіграли у серії пенальті. Шевченко на поле не вийшов, зате власну колекцію кубків таки поповнив. Перші офіційні поєдинки європейського футболу - в огляді Дмитра Євчина.  

"Челсі" - "МЮ" - 2:2 (4:1). Суперкубок Англії

Схоже, у "Манчестер Юнайтед" підростає ще один Криштіано Роналдо. Португалець Нані на 10-й хвилині змістився у центр та у стилі більш іменитого співвітчизника влучив у кут. "Челсі" довго приходив до тями. І лише у другому таймі Дрогба нав'язав боротьбу Фостеру, той відбив м'яч прямо на голову Карвальйо. А за 20 хвилин "аристократи" були вже попереду. Дрогба віддав на Лемпарда, Френк щосили приклався до м'яча. Інтригу у боротьбі за трофей зберіг Вейн Руні. На другій доданій хвилині нападник зрівняв рахунок. Утім, серія пенальті "МЮ" до добра не довела. Поки "манкуніанці" хибили, "сині" впевнено заганяли м'ячі у "дев'ятки". Отже, 4:1 у серії та перший трофей Карло Анчелотті у сезоні.      

"Бордо" - "Ланс" - 4:1. Чемпіонат Франції

Чемпіон Франції "Бордо" у першому матчі сезону розгромив "Ланс". Погляньте, як жирондинці відкрили рахунок. Вендел пригальмував, і за мить обвідним ударом відправив м'яч у сітку. Ланс все-таки без бою не здався. Наприкінці тайму Жемаа примудрився у падінні влучити у дальній кут. Щоправда, рівновага тривала недовго. Одразу після перерви кращий гравець минулого чемпіонату Франції Гуркюфф вивів "Бордо" уперед. На останні хвилини гри "Ланс" не вистачило. Тому спочатку Шамак, а потім той самий Гуркюфф добили суперника у доданий час. 4:1 - упевнена перемога "Бордо".     

"ЦСКА" - "Амкар" - 1:0. Чемпіонат Росії

Московський "ЦСКА" повернувся у боротьбу за медалі чемпіонату Росії. У 17-му турі команда Зіку обіграла пермський "Амкар". У першому таймі "тонкий" пас Вагнера Лава не використав Дзагоєв. По перерві бразилець сам взявся до справи, утім голкіпер "Амкара" Нарубін і цього разу зреагував. У підсумку героєм поєдинку став чех Томаш Нецид. Красіч виграв "верхову" боротьбу, а новачок "ЦСКА" таки переграв воротаря. 1:0 - і москвичі вже треті у чемпіонаті.

Телепрограма