Головна Мапа сайту Контакти
RSS
29 вересня 2008
Один день. Україна

Захоплена піратами "Фаїна" залишилася без капітана

21:01

"Фаїна" залишилася без капітана. Вчора на українському судні, захопленому сомалійськими піратами помер його командир - росіянин Володимир Колобков. Як повідомив старший помічник Віктор Нікольський, усі члени екіпажу почуваються добре.

Для їх звільнення до прибережних вод Сомалі свої кораблі вже спорядили Євросоюз та США. Вони стежитимуть за тим, щоб пірати не зняли з облавка вантаж або команду. Нагадаю, "Фаїна" транспортувала до Кенії танки, гранатомети й боєприпаси. До району, де стоїть українське судно - зараз прямує російський фрегат "Неустрашимый". Про силову операцію зі звільнення корабля і заручників - поки не йдеться. Пірати заявляють, що не бояться атаки і зброя, яка була на судні - їх не цікавить. Вони хочуть грошей. 20 мільйонів доларів. Раніше - корсари вимагали 35 мільйонів.

Нагадаю, український суховантаж потрапив у піратський полон в четвер. На його облавку - 20-ть членів екіпажу - 17-еро українців, 1 латвієць і тепер уже - двоє росіян.

Василь Кирилич, речник МЗС:

- Уряд Кенії звернувся до авторитетних країн котрі мають досвід знаряддя. інструменти і практику по проведенню таких операцій а саме звільненню заручників. За інформацію яка є джерелом наближеним до піратів члени екіпажу в задовільному стані, вони усі здорові вони мають продукти харчування і запаси питної води.

Телепрограма