Головна Мапа сайту Контакти
RSS
29 вересня 2008
Один день. Україна

Двоє українців - членів екіпажу судна "Толстой" - врятовані

21:02

Двоє українців -  членів екіпажу судна "Толстой", яке затонуло поблизу берегів Болгарії - врятовані й зараз перебувають в українському консульстві у Туреччині. На їхній рятувальний пліт натрапило бельгійське судно "Міраж". Моряків підібрали і доправили до Стамбула. Зараз тривають пошуки іще сімох українців та одного росіянина.

Суховантаж "Толстой", який належав американській компанії, затонув два дні тому - за 20 кілометрів від мису Емін - під час шторму. Судно доправляло металобрухт до Туреччини. На його борту було 10-еро моряків. Поки що знайшли лише двох українців. Це матроси Андрій Крижанівський і Денис Ахрамєєв. Про подробиці рятувальної операції нам розповіли телефоном.

- Судно просто было не совсем в идеальном состоянии". Дело в том, что оно довольно таки старое и просто, когда мы проходили, попали уже в шторм, переломалось на две части. Мы успели выпрыгнуть и сесть в плот далее нас несло очень долго течением и где-то уже в водах Турции мы увидели землю. По большому счету шансы были у многих спастись, потому что капитана мы видели, видели второго механика перед тем как утонуть. Тем более капитан передавал по внутренней связи покинуть судно.

Телепрограма