Головна Мапа сайту Контакти
RSS
30 вересня 2008
Один день. Україна

До Києва прилетів король Швеції Карл XVI Густав з королевою Сильвією

21:06

Вперше у незалежній Україні з державним візитом - монархи. До Києва прилетів король Швеції Карл XVI Густав з королевою Сильвією.
 
Літак приземлився з точністю королів  - рівно о 12.15. Однак почесні гості вийшли лише коли перед трапом розгорнули червону доріжку. Його величність з дружиною прилетіли, аби поговорити про інтеграцію Києва до Євросоюзу. Заради такого візиту дружина Ющенка одягла капелюшок. Головні убори начепили і всі українські дами, які зустрічали монархів. Біля секретаріату королівську родину  вітали артилерійськими залпами. Після такого прийому король і президент понад годину говорили за зачиненими дверима. Результат зустрічі - Швеція підтримує вступ України до ЄС.  

Віктор Ющенко, президент України:

- Навіть важко розібрати за нашими спинами, де чиї прапори - настільки вони зливаються. І це хороший символ. З приємністю відзначаю, що Швеція займає лідируючу роль у нашій інтеграції до ЄС.

Карл ХVI Густав, король Швеції:

- Приємно, що ми можемо говорити на будь-які теми і знаходити порозуміння  не лише в українсько-шведських питаннях, а й у ширшому контексті - Євросоюзу.

Телепрограма