Головна Мапа сайту Контакти
RSS
4 жовтня 2008
Один день. Україна

У Києві проходить фотовиставка "Ігри 2008 - Смак наших перемог!"

21:07

Такими олімпійців ще не бачили. Смішні гримаси, курйозні моменти та великі досягнення - все це на фотовиставці "Ігри 2008 - Смак наших перемог!". Вона проходить у Київському Палаці Спорту. Найемоційніші кадри, які зафіксували камери фотографів "Рейтерс". Знімки розглядали й самі призери Олімпійських ігор. Поруч посміхалася й Алла Щоличева.

На цих знімках - найемоційніші фрагменти олімпійських змагань. Моменти, про які атлети хотіли б забути чи залюбки б згадували. Тут все, що пережили спортсмени: високі польоти, довгі запливи та навіть курйозні моменти.

Подивитися фотографії ми запросили бронзового призера Олімпійських ігор з вільної боротьби Тараса Данька. Він одразу побачив знайомі обличчя та почав коментувати.

Так Катерина Бондаренко відбивала російський м'ячик у Пекіні. А ось ніжки українських синхроністок виконують програму. На цих стендах свідчення "великих перемог". Але у колекції Тараса такого знімка немає. Не схотів бути схожим на інших.

Тарас Данько, бронзовий призер олімпіади у Пекіні з вільної боротьби:

- Фотографы, которые были рядом, когда награждали, говорили покусай, поцелуй, я говорю - не буду. Назло всем.

На олімпійських фотографіях Тарас Данько себе так і не побачив.

А ця дівчина одразу побачила своє зображення на виставці. Ірина Мерлені привезла додому бронзову медаль з вільної боротьби. Ось вона в один із вирішальних моментів.

Ірина Мерлені, бронзова призерка Олімпіади у Пекіні з вільної боротьби:

- Если так держать на лопатках соперницу, очень сильно затекают и немеют руки, очень устает тело. Поэтому я помню, как только судья дал лопатки, тренера сразу отвели меня в раздевалку, начали массажировать, дали мне чаю попить, чтобы я отдохнула, полежала, настроилась, и через 10 минут я уже боролась с американкой за бронзу.

Вже наступного тижня експозиція вирушить великими містами України. Щоб смак олімпійських перемог відчула вся країна.

Алла Щоличева, Сергій Єрьоменко, К1

Телепрограма