Головна Мапа сайту Контакти
RSS
4 жовтня 2008
Один день. Україна

До Києва приїхали монахи з Шао-Ліня

21:14

Шаоліньські монахи у Києві. До столиці України завітали справжні майстри з піднебесної та продемонстрували на що вони здатні. Тібетські ченці приголомшили публіку своєю гнучкістю, вмінням не відчувати біль та вправністю володіння холодною зброєю. Шоу монахів бачив Роман Бочкала.

Перед виступом вони розминаються немов футболісти. Кажуть, що в цей час монахи нікого не чують - повна концентрація. До вистави ще дві години, а глядачі вже вишикувалися у черзі. Усім цікаво: які ж вони... тибетські ченці.

Федір Гречанінов, глядач шоу монахів Шао-Лінь:

- Ну просто полюбоваться, поприветствовать и многое у них позаимствовать.

Можливо, наступного разу буддисти приїдуть до Києва років за сто. Цього ж разу завітали з нагоди 1500-річчя монастиря Шао-Лінь.

Майк, організатор шоу монахів Шао-Лінь:

- Ми приїхали сюди аби продемонструвати українцям китайську культуру, як китайці живуть, як вони думають. І показати, як завдяки духу можна керувати своїм тілом та розумом.

Таємниця здібностей монахів - у вмінні керувати так званою енергією Чі. За буддизмом, ця енергія є в кожній людині. Аби відчути її силу, треба правильно дихати. Це дуже легка вправа. Її може робити кожен: удома, на роботі, в будь- якому місці. Головне - ні про що не думати у цей момент. Лише концентруватися на диханні.

Шоу шао-лінських монахів зібрало повний зал. Фактично, не залишилося жодного вільного місця, а декому довелося стояти навіть у проходах. Дійство починається майже як за Кашпіровським. Голос диктора пропонує усім встати та виконати кілька вправ. Далі вправи виконували вже ченці. Вони то гнучкі та спритні, то заглиблені в себе. Аж раптом вибухають у двобої, немов у голлівудських стрічках двадцятирічної давнини.

Наймолодший та найстарший монахи завжди разом. Ші Дею - 76, Жаю Біну - 8. Малому є чого повчитися у наставника. У середині вистави антракт. Ченці фотографуються з охочими та роздають автографи не гірше за поп-зірок. А ці хлопці вже й познайомились.

І от кульмінація шоу. У хід іде зброя. Для початку хлопець у помаранчевому кімоно протикає скло звичайною голкою. Після вистави Максим з Києва вирішив перевірити чи справді воно все таке міцне. Бетонна плитка виявилася дійсно твердою. А от деревяні палиці не пройшли перевірки.

Тим часом монахи вечеряли. Нічого особливого - піца та кола. Однак у монастирі вони такого не покуштують.

Роман Бочкала, Максим Чеблін, К1

Телепрограма