Головна Мапа сайту Контакти
RSS
17 жовтня 2008
Один день. Україна

Як багатий став бідним

22:13

Мільйонер у шкурі злидаря. Замість обіду в  ресторані - їдальня, замість керма від ягуара - квиток на тролейбус, а замість дорогих бутиків - ринок Троєщина. До міжнародного дня боротьби з бідністю, К1 запропонував столичному  мільйонеру - прожити один день так, як живе майже 30-ть відсотків українців. Враження від злиденного буття - у сюжеті Тетяни Штан.

Щодня Сергій Меркулов спускається  з 10 поверху "Дипломат-холу" у підземний паркінг. Тут стоїть одразу три його  авто - два Ягуари  - та Лексус - на роботу їздить почергово на кожній машині.  

Зі шкури бідного Сергій виліз ще 30 років тому. Дорогу ціну хліба знає не з чуток. У парадному холі будинку, де вартість квартири починається з 5 мільйонів  гривень  - він згадує про перші зароблені гроші.

 Сергій Меркулов, мільйонер:

 - Я первые свои серьёзные деньги заработал в 14 лет, 1,5 тысячи это были серьёзные деньги по тем временам, за месяц, я работал в студенческом отряде.

 У 20 років  - Сергій заробив 100 тисяч, а в тридцять його статок сягнув мільйона. З того часу він забув, що таке громадський транспорт. Дорога  до роботи на тролейбусі перетворилася на подорож з відкриттями.

 Він так здивувався ціні на квитки, що забув про найголовніше - без компостера вони не дійсні. 

 -Как все сложно  - стыдно но я не знал что их нужно компасировать.

 Він всю дорогу дивився у вікно. На диво до офісу  на тролейбусі Сергій дістався швидше аніж на авто. По факту робить короткий висновок.

 - Надо купить тролейбус и ездить  - как все.

 Тетяна Штан, журналіст:

 - Обідати у робочу перерву ми запросили Сергія до звичайної їдальні. У меню сьогодні тут борщ зелений за 3.50, гречка за 2,50 та відбивна за 11. 

Він звик, що тацю з їжею йому несуть офіціанти - тут  збирати обід доводиться самому.

Сергій витримано вистояв чергу, далося взнаки заводське минуле - ось нарешті перше замовлення.

 За обід Сергій зазвичай викладає близько 250 гривень. Тут витратив у десять разів менше.

 Від ціни - обід не став менш поживним. Хоча до смаку припало не все - від біфштексу Сергій відмовився.

 - Понравился борщ украинский, очень не плохо, весь обед обошелся в 5 доларов - вполне сытный, не разочаровывает.

 У стінах їдальні Сергій ділиться  рецептом успіху в бізнес-кулінарії.

 Сергій Меркулов, мільйонер:

 - Секрет успеха - если зритель думает, что я скажу как завтра стать миллионером надо быть ненормальным, я скорее скажу как не стать бедным - работать.

 У вбранні на 20 тисяч гривень  - Сергій вирушає на столичний ринок Троєщина за обновками. Довго блукаючи між прилавками мільйонер таки зупиняється біля ятки з джинсами.

 -  сколько такие? 350 - ну со скидочкой - эта моделечка неплохо смотрится - хотелось бы дольчекабана  понимаете что это качество что дольче-кабана ничем не отличаеттся - дольче кабана даже хуже по качеству.

 Він довго примірявся, дивився і все ж не зміг нічого купити . Статус не дозволив. Від відвідин ринку у Сергія залишився неприємний осад. 

 Сергій Меркулов, мільйонер:

 - Ну конечно качество отвратительное - это можно носить только с большого отчаянья  - что то достойное искать на рынке это бесполезно. грустно после посещения рынка, грусно.

 Тетяна Штан, Вадим Ревун, Олександр Пономарьов «К1».

Телепрограма