Головна Мапа сайту Контакти
RSS
24 листопада 2008
Один день. Україна

Офіційний курс Нацбанку - 6,17 гривень за долар

22:10

Гривня і далі дешевшає. 6 гривень і 17 копійок - це офіційний курс Нацбанку на сьогодні. Долар подорожчав відразу на 17 копійок - таке підвищення лише за один торговий день стало рекордним у листопаді. Нині в обмінниках "зелені" купують за 6,08-6,26, продають за 6,15-6,28. Відповідно за євро правлять 7,66-7,89, віддають за 7,75-7,89.

Фінустанови чекають від Нацбанку стабільної національної валюти. І першим кроком стане новий механізм визначення офіційного курсу. Вже з 28 листопада його прив'язуватимуть до міжбанківського валютного ринку. Громадянам банкіри радять не скуповувати долари за завищеним курсом - мовляв, уже всередині наступного року девальвація закінчиться і почнеться ревальвація. Самі фінансисти наразі розводять руками: зміцненню курсу вже сьогодні заважає ситуація з торговельним балансом, дефіцит доларів у світі, те, що населення вичікує, і банальна спекуляція недобросовісних гравців ринку.

Віктор Пинзеник, міністр фінансів України:

- Коли, наприклад, не той курс - неправильно сплачуються податки. Тому купують валюту по одному курсу, а розрахунок податків йде по другому курсу. Це наявність двох метрів, в яких один має 90 сантиметрів, а другий - сто. Це правильне рішення Нацбанку.

Телепрограма