Головна Мапа сайту Контакти
RSS
3 грудня 2008
Один день. Україна

Банки не отримають кредитів, поки гривня не стабілізується

21:14

Доки гривня не стабілізується, банки не отримають кредитів - запевнив сьогодні президент. На падінні національної валюти фінустанови і так добряче гріють руки. Тож НБУ і Міністерство фінансів мають якомога швидше вжити заходів, щоб припинити валютні спекуляції. А от втручання свого секретаріату у монетарну політику держави - Ющенко категорично заперечує. Сьогодні глава держави зустрівся з очільниками Нацбанку, митниці та міністром фінансів. Він закликав їх щодня інформувати населення про стан справ на ринку. 

Тим часом, гривня продовжує втрачати позиції. НБУ знову знизив її офіційну вартість: один долар тепер коштує сім гривень 23 копійки, а один євро - 9 гривень 19 копійок. На міжбанку торги відкрилися зростанням котирувань: 7,38-7,51.

Віктор Ющенко, президент України:

- Не мали і ніколи не будуть мати відношення до формування монетарної політики держави. Ми можемо говорити як політики, що треба зробити для того, щоб ситуація, яка склалася сьогодні на валютному ринку якомога швидше була нормалізована. Я можу, ще раз повторити не як президент, а як фінансист, к нас економічних підстав, як торгових, так і платіжних, немає для того, щоб обґрунтувань таке глибоке падіння гривні.

Телепрограма