Головна Мапа сайту Контакти
RSS
18 лютого 2009
Один день. Україна

Вантажні автоперевізники вдалися до безстрокового всеукраїнського страйку

22:08

Обіцяли і слова дотримали. Вантажні автоперевізники таки вдалися до безстрокового всеукраїнського страйку.

Із 5-ї ранку до Києва почали з'їжджатися фури з різних регіонів. Колона із майже сотні машин вишикувалася уздовж Кільцевої дороги. Затору це не спричинило, але рух дещо паралізований - ось погляньте, з якою швидкістю пересуваються автомобілі. До Мінтрансу, як заявляли раніше власники вантажівок, вирішили поки не їхати, але свої вимоги чиновникам вже передали. Серед основних пунктів - запровадити мінімальну ставку на перевезення вантажів і визначити її відповідно до цін на пальне. Крім того, автоперевізники вимагають допомоги із виплатою кредитів.

Сергій Васильський, автоперевізник, керівник Регіональної асоціації автоперевізників (Житомир):

- Вы знаете, кредиты - это действительно то, что поставило нас на колени. Поставило нас на колени, и не понятно, почему банки в ситуации, когда доллар вырос, повышают процентные ставки. Если я брал кредит под 14 процентов, то мне мой банк прислал письмо и поднял ставку до 24. Как мне выживать в этой ситуации? Как мне платить этот кредит?

Йосип Вінський, міністр транспорту та зв'язку:

- Яка пропозиція може бути? Треба пролонгувати ці кредити, от і все. Інша справа, що вони коли брали гроші, не думали про такі проблеми… Але тепер треба спільно їхню проблему розв'язувати.

Телепрограма