Головна Мапа сайту Контакти
RSS
2 березня 2009
Один день. Україна
Розслідування:

Оце так професія. Каскадер

22:03

Сьогодні виповнюється 50 одному з найдосвідченіших українських каскадерів. Володимир Строкань знявся у кількох сотнях фільмів, кліпів та рекламних роликів. Але його впізнають одиниці - на відміну від зірок, замість яких він виконував сотні карколомних трюків. К1 продовжує серіал "Оце так професія". Напередодні ювілею секретами каскадерської справи Володимир Строкань поділився з Маркіяном Перетятком.

Цей кліп на шпигунську тематику австралійська співачка Наталі Імбрулья знімала в українській столиці, а за кермо для виконання трюків сідав саме Володимир Строкань.

Ось кадри зі знімального майданчика на київському Подолі. Щоб глядачі нічого не запідозрили, Володимирові навіть довелося одягнути перуку, схожу на зачіску поп-діви. Та перед зйомкою готують і автомобілі - витягають бензобак, облаштовують спортивними пасами безпеки, а цей поролон - для захисту відеокамери у салоні машини.

Володимир Строкань, каскадер:

- До начала картины мы ездим на локации, где будет происходить действие. С рулеткой приезжаем, вымеряем расстояния, сколько для разгона, сколько для торможения - все это просчитываем.

А ось під час шоу-програми автомобіль Володимира поцілює в кузов вантажівки - тут для пом'якшення удару використовували картонні коробки та автомобільні покришки.

Тепер Володимир готується до наступних трюків - цього місяця йому зніматися в епізоді з мотоциклом. Тож виїхав на природу потренуватися після зимової перерви. Одягає щитки на передпліччя. Саме його відкритий перелом у двох місцях 11 років тому став найсерйознішою травмою каскадера.

Володимир Строкань, каскадер:

- Это я на двух колесах ездил на машине, на "БМВ". Рулевая тяга сломалась, колесо вывернулось - получилась остановка непредвиденная. Я думал, что рукой помогу себе. Но машина полторы тонны весит - не удержал, и крыша упала на руку. Две пластинки и 12 шурупов до сих пор стоят.

Володимир пішов у каскадери з мото- і автоспорту. Їзда на одному колесі стала найпершим трюком, який він самостійно опанував ще хлопчаком. Але себе байкером не вважає.

Володимир Строкань, каскадер:

- Если попросить байкера в нужной точке упасть - со взрывом, без взрыва, или в окно прыгнуть - я думаю, он задумается, нужно ли ему это. А для меня это средство существования. Мне это нравится.

У свої п'ятдесят зав'язувати з ризикованою професією Володимир не збирається. Каже - виконуватиме трюки, поки здоров'я дозволятиме.

Маркіян Перетятко, Євген Сакун, К1.

Телепрограма