Головна Мапа сайту Контакти
RSS
5 березня 2009
Один день. Україна

Верховна рада зменшила транспортні збори

22:05

Верховна рада проголосувала за зменшення транспортних зборів. Законом встановлено розмір податку з автовласників - відтепер він залежатиме від об'єму двигуна.

За малолітражки платитимуть 10 гривень, за автомобілі з двигуном об'ємом більше 2,5 літрів - 25 гривень. І утричі зменшилась сума на машини з двигуном більше 3,5 літрів - за них тепер платитимуть 40 гривень. За це рішення проголосувало 390 народних обранців. Нагадаємо, наприкінці минулого року депутати збільшили побори з транспортних засобів із великою кубатурою у 5-10 разів. Через це у лютому водії провели низку акцій протесту.

Сергій Терьохін, голова Комітету з питань податкової і митної політики України:

- Автомобілістам, безумовно, є чого радіти, оскільки окрім маленьких автомобільчиків, на які збір збільшився все-таки, за пропозицією комуністів до речі, для середніх і великих автомобілів нічого не помінялося - як було минулого року, так і залишилося, тобто, збільшення було знято.

Петро Симоненко, голова фракції КПУ:

- Мы исключили повышение платежей по транспортному сбору. Но в ходе обсуждения еще одну поправку внесли - для тех автомобилей, которые имеют двойной вид топлива - бензин и сжиженный газ - там на 0,5 еще и понижение от тех тарифов, которые раньше предусматривались Законом о транспортном сборе.

Телепрограма