Головна Мапа сайту Контакти
RSS
19 березня 2009
Один день. Україна

У Києві презентували новий анімаційний фільм "Монстри проти Чужих"

22:04

Прибульці захопили планету Земля, а чудовиська рятують людей. У Києві презентували новий анімаційний фільм "Монстри проти Чужих". Мультик створили за новими технологіями 3-D анімації. Наш кореспондент Веніамін Трубачов був на допрем'єрному показі, дізнавався, як роблять такі стрічки, і чи є в Україні фахівці, здатні зробити щось подібне.

Наречена у день весілля стає гігантською. Військові ув'язнюють її разом з монстрами на засекреченій території. Але згодом на Землю нападають інопланетяни, і врятувати людство можуть лише ці чарівні потвори за чолі з головною героїнею Сьюзен.

Люди, які прийшли до кінотеатру, першими в Україні дивляться цей мультик із новими 3-D анімаційними ефектами. Для цього потрібні спеціальні окуляри. Але кінолюбителів, які ходять на всі прем'єри, сюжетом не здивуєш.

Олександр Цьома, постійний відвідувач кінотеатру:

- Тут взяли 3-D, сюжет, можливо, не найцікавіший, а от власне 3-D ефекти дають нові можливості для жартів. Там хтось тягнеться до обличчя чи просто щось об'ємне відбувається.

Продюсер анімаційних фільмів Майк Дудко такі мультиплікаційні ефекти вже бачив, бо він їх сам створює. Досвід переймає у американців. А мультик "Монстри проти чужих" для нього аж ніяк не прем'єра. Кілька місяців тому в Лос-Анджелесі був на закритому перегляді. Там фахівці обговорювали нові технології створення сучасних мультфільмів.

Майк Дудко, продюсер анімаційних фільмів:

- Но у этого мультфильма есть своя определенная специфика. Во-первых, это качество самой картинки, и качество анимации, как она двигается. Используются свои собственные программные разработки, они позволяют создавать риги, то есть мускульную систему, которая достаточно четко позволяет менять персонажа.

Така анімація - як кіно. Детально розробляють усі об'єкти, локації та персонажів. Індивідуально вимальовується кожний кадр, аби вийшло ось таке реалістичне зображення. Далі тестують, і лише потім мультфільм йде у виробництво.

Олександр Яцуляк, продюсер анімаційних фільмів:

- Придумывают все, что есть в кадре: пол, стойка, потолок - все нарисуется отдельно. После этого начинается процесс продакшна, это непосредственно анимация, когда эти все заготовки, то есть лей-аут, анимируют аниматоры. На такой проект, я думаю, человек 40-50 нужно аниматоров.

Такі спеціалісти є й в Україні, але бракує фінансування, щоб виготовляти конкурентне кіно вартістю у десятки мільйонів доларів.

В кінотеатрах можуть показувати й мультфільми вітчизняного виробництва, зроблені за голлівудськими стандартами. Українські фахівці готові робити якісну анімацію, але не вистачає коштовного технічного обладнання.

Веніамін Трубачов, Вадим Ревун, К1.

Телепрограма