Головна Мапа сайту Контакти
RSS
30 березня 2009
Один день. Україна

Режисер Даррен Аранофскі привіз до Києва свою стрічку "Реслер"

22:03

До Києва привезли двічі номіновану на "Оскар" стрічку "Реслер". Причому зробив це сам режисер - Даррен Аранофскі. Автор уже культових фільмів "Пі", "Реквієм за мрією" та "Фонтан". Бюджет стрічки - лише шість мільйонів доларів. Але, за словами режисера, навіть таку незначну як для американського кінематографа суму знайти було важко. Тому що в головній ролі - скандальний Міккі Рурк. Про суто чоловіче кіно з легендарним автором розмовляла Тетяна Козирєва.

Про Даррена Аранофскі заговорили після стрічки про залежність - "Реквієм за мрією". Він хотів екранізувати новелу свого земляка Г'юберта Селбі-молодшого ще підлітком, коли вперше її прочитав.

Даррен Аранофскі, режисер:

- Це не просто про наркотики, головне - це залежність. Викликати її може все що завгодно. Герої фільму були залежні від американської мрії, та загубили її в наркотиках.

Третя повнометражна стрічка режисера - "Фонтан" - із бюджетом у сімдесят мільйонів доларів провалилася в прокаті. У останній момент від зйомок у ній відмовився Бред Пітт. Утім, зі слів режисера, це не зашкодило - "Фонтан" і досі його улюблене творіння.

Даррен Аранофскі, режисер:

- Підготовка до фільму забрала чимало часу. І багато акторів йшло і приходило. Для мене Г'ю Джекмен - це правильний вибір. Із Бредом Піттом ми продовжуємо спілкуватися, все ще товаришуємо.

Даррен Аранофскі вперше в Україні, незважаючи на те, що його дідусь народився в Одесі, тож під час київської презентації стрічки "Реслер" режисер розгулював Подолом, а напередодні ввечері навіть побував на концерті "Крихітки Цахес".

Він недобачає і не розлучається зі слуховим апаратом, а зустрічаючись зі своєю дочкою-лесбіянкою, плаче мов дитя.

За сюжетом стрічки "Реслер" Ренді Робінсон збирав багатотисячні арени, та двадцять років потому, після інсульту, усвідомив, що він - це вже нікому не потрібна незграбна гора м'язів. Міккі Рурк багато в чому схожий на героя, якого йому довелося зіграти.

Даррен Аранофскі, режисер:

- Коли я почав працювати з Міккі, він жив у Маямі. Якісь чуваки насміхалися з його обличчя просто на вулиці. А Міккі мовчав і йшов далі. Я запитав його: "Як ти можеш дозволяти людям говорити з тобою так?" На що він мені відповів: "А що я можу вдіяти?"

До речі, "Реслер" - майже документальна стрічка. В ній знімалися справжні борці, за декорації правили реальні роздягальні, поєдинки - теж справжні. А це імпровізація Міккі Рурка зі звичайним покупцем у супермаркеті.

До речі, після того як стрічка отримала "Золотого лева" на Венеційському фестивалі, Рурка знову переслідують папараці. А Даррен Аранофскі пише сценарій нового фільму, цього разу про балет.

Тетяна Козирєва, Сергій Єрьоменко, К1.

Телепрограма