Головна Мапа сайту Контакти
RSS
30 березня 2009
Один день. Україна

У Прилуках відбувся конкурс молодих акторів

22:02

Поки закордонні режисери знімають кіно про балет, молоді вітчизняні театрали просто змагаються на прилуцьких підмостках. Акторську майстерність демонстрували 55 юних талантів з усієї України. Оцінювали виступи аматорів корифеї столичних театрів. Чим здивували конкурсанти суворе журі - знає Тетяна Штан.

90 років тому у прилуцькому аматорському театрі зійшла зірка Миколи Яковенка. повторити його успіх сьогодні мріють 55 молодих талантів. Конкурсанти вірять - якщо перед виступом посидіти поряд з пам'ятником акторові, можна впіймати і свою зірку.

У перерві між виступами актор-аматор клеїть афіші своїх вистав. Маленький принц на плакаті - це Владислав Онищенко. Він уже рік - зірка місцевого театру, тепер мріє про славу на телебаченні.

У гримерці поруч - Анастасія Чапайда приміряє костюм Лілеї, а мріє побувати в шкурі Ольги Сумської.

Анастасія Чапайда, учасниця конкурсу:

- Вона як акторка, як ведуча є скрізь, тому хотілося бути схожою. Мені цікаво все: бути телеведучою, в театрі грати, і різне хочеться спробувати, і скрізь. Зараз такий вік.

Вийти на сцену - зробити крок до мрії. Молоді актори стараються для них - це суворе журі з Києва. Від його оцінок залежить, чи стануть аматори професіоналами. Тож на сцені викладаються на повну.

Журі уважно дивиться, обговорює виступи і ставить оцінки, але у перерві стане відомо - зірок на сцені немає.

Юрій Рибчинський, драматург:

- За великим рахунком, я зараз не бачу якихось яскравих зірок, я бачу просто молодих людей, які роблять перші кроки.
 
Обривати перший творчий політ судді не стали - всі учасники отримали дипломи, глиняні медалі та путівник Києвом.

Владиславу Онищенку цей путівник стане у пригоді. Він - один із 12 переможців першого туру, другий відбудеться за місяць у Києві.

З Чернігівщини Тетяна Штан, Дмитро Поденко, К1.

Телепрограма