Головна Мапа сайту Контакти
RSS
9 червня 2009
Один день. Україна

Президент нагородив журналістів

21:13

Президент сьогодні запросив журналістів на зелену галявину. Нагородивши найкращих, він скористався нагодою і дві години поговорив про державні справи. Здебільшого, про конституцію і вибори президента. Ющенко й досі наполягає на тому, аби зміни до Основного закону прийняли раніше, ніж відбудуться чергові вибори глави держави. Нагадаю, у його проекті змін, переписані повноваження самого президента, парламенту і уряду. Про "чесну і європейську" ідею президента, та збори на галявині - знає Алла Щоличева.

Алла Щоличева, журналіст:

- Представників ЗМІ одразу почали вітати ось такими подаруночками. Офіційно ,сюди на зелену галявину, президент запросив журналістів аби роздати нагороди. Але всі розуміли : Ющенко говоритиме про змову, зраду і кризу.

Він вперше прийшов на прес-конференцію президента. І одразу по орден.

Іван Малюта, журналіст журналу "Українська культура":

- Зранку працював, як журналіст і на роботі ще був, чекав занадто довго.

Чекаючи Ющенка, запрошені медійники розглядають дарунки. Розгортаючи пакунок, він скромно перераховує за що йому могли присвоїти звання заслуженого працівника культури.

Єгор Бенкедорф, директор ООО "Інтер медіа Продакшн":

- Я сделал больше 9 художественных фильмов, я сделал больше 500 документальных фильмов … не знаю.

Гарант з'являється без запізнень. "Зрадою українського народу" одразу  називає проект конституції від регіоналів і бютівців. На цю ненародженої коаліції - розмірковує майже годину.

Віктор Ющенко, президент України:

- Сьогодні в українському парламенті по версії одного із коаліціянтів - повинно було відбутися голосування по конституції.

Це не вдалося і як сказав один із фігурантів: ВСЕ пропало. Але цим би я хотів сказати - ми не маємо легко тішитися виграним етапом політичної боротьби.

Ще годину Ющенко відповідає на питання, критикує роботу уряду та піарить власний проект конституції. Стомлені тридцятиградусною спекою журналісти, нервують. До ефіру лишається все менше часу. Руслан Ярмолюк сьогодні і святкує, і працює. Він один із тих, хто отримав звання - заслуженого журналіста.

Руслан Ярмолюк, журналіст телеканалу "Інтер":

- Коли працюєш в екстрим ситуаціях навряд чи думаєш про якісь відзнаки. просто робиш свою справу, а вже потім цій справі дають оцінку люди і власне керівництво. Не нагорода робить журналіста ,а журналіст нагороду.

"Спілкування на галявині" затяглося більше ніж на дві години. Тому нагородження проводять швидко - за 10 хвилин.

Алла Щоличева, Павло Лисенко ,Олександр Пономарьов. К1

Отже, президент дві години говорив про свої справи, і лише 10 хвилин відвів власне нагородженню журналістів. Окрім справжніх журналістів, особисто мене потішив номер перший в переліку лауреатів президентської відзнаки. Звання "Заслуженого журналіста України" отримав Олег Олександрович Александров. А хто це? Ну як же ти не знаєш, це ж... заступник Керівника Головної служби інформаційної політики Секретаріату Президента України. Президентові - видніше...

Телепрограма