Головна Мапа сайту Контакти
RSS
9 червня 2009
Один день. Україна

Тимошенко не втрачає надії на створення коаліції

21:12

А одразу після виступу президента, черга поспілкуватися із пресою дійшла до прем'єр-міністра - Юлії Тимошенко. Вона поділилася із мас-медіа своїм баченням причин провалу перемов про створення коаліції, однак запевнила, що надії на довгоочікуване широке об'єднання не втрачає. Політичні заяви відстежував Олександр Николишин.

Вивести країну зі скрути зможе лише оновлена конституція, однак саме проект змін до неї і зруйнував ще не створене широке об'єднання. Так пояснює провал переговорів Юлія Тимошенко". До того ж декотрі пункти, із бютівського варіанту реформи, що їх поспішили опублікувати ЗМІ - не відповідають дійсності. Прокоментувала Тимошенко і заяву щодо своєї кандидатури на пост глави держави.

Юлія Тимошенко, прем'єр-міністр України:

- Безумовно моїм головним конкурентом буде Віктор Янукович…

Сам лідер Партії Регіонів сьогодні про передвиборну кампанію не згадував, однак багато говорив про ту ж конституційну реформу. Нехай є суперечності, але перекреслювати уже узгоджені учасниками переговорів рішення, - також не варто. Віктор Янукович наполягає - не чекати президентських виборів, і вносити зміни до конституції вже зараз.

Віктор Янукович, народний депутат України, лідер Партії Регіонів:

- Я вірю, що ми можемо знайти підтримку в парламенті для, наприклад, таких необхідних змін до Конституції, якими є, скажімо, реформа судоустрою чи децентралізація місцевого самоврядування.

Свою правду про провал широкої коаліції висловили і народні обранці у Верховнії Раді. Регіонали - за продовження перемов. БЮТівці власної вини у провалі не визнають і обіцяють найближчими днями оприлюднити свій справжній варіант реформи. Натомість - представники Блоку Литвина твердять - все вже давно написано й переписано.

Володимир Литвин, голова Верховної Ради України:

- Сказали так - ви можете з ним ознайомитися, але змінити жодної коми вже не можна. Прочитати можна, отримати насолоду - і розслабтеся. Це був узгоджений проект між двома політичними силами.

Тож чи домовляться найближчим часом політичні сили - не відомо. Адже у порядку денному депутатів наразі розгляд цих питань не запланований.

Телепрограма