Головна Мапа сайту Контакти
RSS
11 червня 2009
Один день. Україна

На Львівщині пройшов квест для карет швидкої допомоги

22:03

На Львівщині змагаються карети швидкої допомоги. Епіцентром подій став Яворівський полігон. Там другий день поспіль десятки бригад екстреної медичної служби з України, Польщі й Білорусі визначають, хто спритніший. Це вже четвертий конкурс, організований за сприяння Євросоюзу. Цьогорічні завдання доволі незвичні. Дивувався і Віталій Кубліков.

Їх ніхто не викликав. Вони самі приїхали. Львівщину заполонили карети швидкої медичної допомоги.

Епіцентром медичного квесту на Львівщині став Яворівський полігон. Організатори переконують - це найкраще місце для дорослих ігор.

Легенда змагань проста. Кожен екіпаж отримує маршрут і завдання. Загалом їх 13. Враховується як час виконання, так і якість надання медичної допомоги псевдохворому. Лікарям із Польщі доводиться розмовляти мало не мовою жестів.

Сергій Єжинков, головний суддя "Галицького медичного ралі-2009":

- Розроблені ті етапи, які безпосередньо потрібні бригадам у повсякденному житті. Ситуації, які кожного дня створюються. І тому треба відпрацьовувати їх і виконувати автоматично.

На кожній спецділянці за роботою бригад швидкої допомоги пильно стежать судді. Вони і нараховують залікові бали, за якими в підсумку і визначать переможця.

Надія Коцюмбас, член журі "Галицького медичного ралі-2009":

- Звичайно, що закордонні медики вони практично більше працюють апаратурою. А наші люди більше - головою. Так просто кажучи, по-простому.

А тут уже інша неприємність. У псевдохалепу вскочила карета "швидкої". У машині - породілля, її мати та непритомний водій. За легендою, він зазнав тяжких травм.

Медики переконують - це дуже добра нагода попрацювати за екстремальних умов. Але разом із тим зізнаються - організація змагань фактично незадовільна. Польська бригада мало не відмовилася від участі.

Мечислав Войцеховський, учасник "Галицького медичного ралі-2009" (Польща):

- На кордоні нас тримали 13 годин. Певна річ, ми цього не чекали. Та найголовніше, що в Україні такі змагання є. Медичні служби можуть розвиватися.

Фініш медичного ралі запланований на суботу. Тоді й визначиться найшвидший серед "швидких".

Віталій Кубліков, Тарас Ткач, К1.

Телепрограма