Головна Мапа сайту Контакти
RSS
12 червня 2009
Один день. Україна

Хто замінить Чорномирдіна?

21:13

Чому його звільнили і хто його замінить? Ці два питання стосуються Віктора Черномирдіна. З посади посла Росії в Україні звільнили лише вчора - а в ЗМІ уже є кілька кандидатур його наступників. "Один день" пропонує поглянути в обличчя тим, хто - імовірно - може замінити в Києві ветерана російської політики.

Карасін Григорій Борисович
Заступник міністра закордонних справ

Найвірогіднішим наступником Віктора Черномирдіна називають Григорія Карасіна. Друга особа в МЗС, він на дипломатичній службі уже тридцять сім років. Працював у Сенегалі, Австралії та Великій Британії. У міністерстві закордонних справ відповідає саме за стосунки із країнами СНД і роботу із співвітчизниками за кордоном. І до Києва нібито поїхати не проти.

Матвієнко Валентина Іванівна
Губернатор Санкт-Петербурга

Із міста на Неві - до міста на Дніпрі. У крісло російського посла сватають і пітерського губернатора Валентину Матвієнко. Колишній комсомольський ватажок, вона вже була і послом - на Мальті і в Греції, і віце-прем'єром. В Україні Матвієнко своя - вона народилася в Шепетівці, де маленьку Валю - тоді ще Тютіну - і досі пам'ятають.

Рогозін Дмитро Олегович
Представник Росії при НАТО

Так дві тисячі п'ятого Дмитро Рогозін - іще один імовірний посол - агітує за свою партію "Родіна" на виборах до Московської думи. Партію звинуватили у ксенофобії і екстремізмі, зняли з реєстрації, а сам Рогозін із Родіни пішов. Зараз він - представник Росії при НАТО. Ранг надзвичайного і повноважного посла йому надали два місяці тому.

Трохи дивно виглядає кандидатура Рогозіна. Він - постійний представник Росії в НАТО. А українцям відомий, м'яко кажучи, недипломатичними висловлюваннями та відверто націоналістичними поглядами. Мені здається, інформація про можливе призначення Послом в нашу країну - Рогозіна - це лише фантазії російських оглядачів. Бо з таким самим успіхом можна оголосити послом - Жириновського. Або Затуліна. Улюбленого героя Служби безпеки України.

Телепрограма