Головна Мапа сайту Контакти
RSS
12 червня 2009
Один день. Україна

На Волині без електрики залишаються 75 населених пунктів

21:15

Негода обрушилася на Україну. Циклон вдарив по північному заходові. На Волині без електрики залишилось 75 населених пунктів. Найбільше постраждав ЛюбешІвський район. Там збитків - на 4 млн. гривень. Волинською областю прокотилася гроза із градом та шквальним вітром, зламані дерева, обірвані лінії електропередач. Буревій позривав дахи будинків, деякі з них повністю зруйновані. Три людини постраждало, але за ними вже доглядають медики. Зараз на Волині тривають відновлювальні роботи. Коли вони завершаться - не береться сказати ніхто, адже буря накоїла чимало біди. В зону стихійного лиха навіть вилетіла прем'єр Юлія Тимошенко.

Василь Ромко, зам.начальника управління МНС у Волинській області:

- Уже третій день дощі продовжуються, вітер. Тому треба бути готовими до насліслідків стихії і в наступні дні. Відразу після проходження стихії, наші підрозділи розчищали завалені деревами автошляхи, дороги, території, робили проїзд. Надавали допомогу людям.

І синоптики попереджають про погіршення погодних умов на всій території країни. Сьогодні та завтра обіцяють сильні грози, град та пориви вітру. Ось подивіться, на цю карту - тут видно, як найближчої доби грозові фронти рухатимуться Україною. Температура повітря впаде на 10-15 градусів. Також очікують, що зросте рівень води до півтора метра - у річках Прут, Дністер, Сян, Сірет - на Львівщині та Івано-Франківщині - а також у річках Закарпаття.

Телепрограма