Головна Мапа сайту Контакти
RSS
15 червня 2009
Один день. Україна

У столиці презентували мережу автоматів з продажу презервативів

22:00

У столиці презентували першу в Україні мережу кондоматів. У Європі, наприклад, купити презерватив можна у будь-який час доби. На презентацію проекту в Україні приїхали журналісти навіть із міжнародної агенції Ройтерс. Цікавилася новинкою і Тетяна Козирєва - подробиці далі у сюжеті.

Перший автомат з продажу презервативів встановили в елітному київському клубі. Вартість однієї пачки тут не перевищує тридцяти гривень - це навіть дешевше, ніж у деяких аптеках і супермаркетах.

Таких апаратів до осені у Києві буде п'ятнадцять, і півтисячі - до кінця року. Встановлюватимуть кондомати у людних місцях.

Андрій Ткачук, ініціатор створення першої мережі автоматів з продажу презервативів:

- Что касается общежитий и вузов - они готовы представлять там дешевые презервативы по демократичным ценам. Что касается вузов и общежитий - цены будут ниже, чем в сетях.

Адже прийнятна для студента ціна одного презерватива... Від трьох до п'яти гривень.

Поблизу студентського містечка потребу в засобах захисту цілодобово задовольнити можуть у магазині, аптеці і навіть кіосках. У останніх вартість одного й того ж бренду порівняно з цінами у супермаркеті майже на десять гривень менша.

Продавець кіоска:

- Дешевле потому, что это не магазин, и накрутка меньше, налоги меньше. А сохраняются как? Сохраняются - лежат на полочке, у нас температура поддерживается. Кондиционер работает - условия нормальные.

Андрій Клепіков, директор Міжнародного альянсу з ВІЛ, СНІД в Україні:

- Презервативы, которые продаются в киосках, продаются без правил хранения. Например, сейчас, если презерватив на витрине при нынешней погоде пролежал несколько месяцев, большая вероятность, что он ненадлежащего качества.

В Україні кількість людей, інфікованих ВІЛ статевим шляхом, останнім часом стрімко росте. Відтак у Міжнародному альянсі з ВІЛ-СНІДу ініціативу встановлення кондоматів підтримують, бо вони відповідають стандартам зберігання гумових виробів. А ще й для того, щоб презервативи стали доступнішими.

Тетяна Козирєва, Євген Сакун, К1.

Телепрограма