Головна Мапа сайту Контакти
RSS
5 серпня 2009
Один день. Україна

Пам'ятні місця гурту "Брати Гадюкіни"

21:17

Ті, хто не потрапив на церемонію прощання із Сергієм Кузьминським, згадують, як виник гурт "Брати Гадюкіни". І як він змінив українську музику. Наші репортери у Львові побували у пам'ятних для гурту місцях, і почули згадки про ті щасливі 90-ті.

Коктейль із панку, блюзу, регі, фольку та рок-н-ролу з тотальним стьобом та унікальним галицьким сленгом - тепер це називають фірмовим стилем "Братів Гадюкіних".

Михайло Лундін, учасник "Братів Гадюкіних":

- "Гадюкины" - это не группа, это семья была. Это была семья, которая жила полноценной жизнью. У нас было все. А на то время много и не надо было.

Наприкінці вісімдесятих п'ятеро львівських хіпі почали грати абсолютно нову музику, якої ще не чула Україна. "Гадюкіни" були іншими: відкритими та живими. Вони ніколи не виконували своїх пісень під фонограму.

Михайло Лундін, учасник "Братів Гадюкіних":

- Кузя у нас был Баб Марли. Он всю жизнь любил Боба Марли, и на этой основе он строил свою музыку, которую мы играем… Надеюсь, будем играть.

Ось у цьому кафе в самісінькому центрі Львова зазвичай любили зависати своєю дружною компанією "Брати Гадюкіни". Тут подекуди і народжувалися теми їх легендарних пісень.

У травні цього року одному з "Братів" ставлять смертельний діагноз. У вокаліста Сергія Кузьминського знаходять злоякісну пухлину гортані третього ступеня.

Павло Крохмальов, екс-учасник гурту "Брати Гадюкіни":

- Диагноз ему в принципе визуальный поставили еще в Москве. После этого мы приняли решение перевозить его в Киев. И в Киеве с ним работали самые лучшие специалисты. Огромное им спасибо. За то, что они были рядом с ним, и своим талантом держали его до самого последнего момента.

"Брати" негайно звертаються по допомогу до найкращих лікарів. Сергій проходить курс хіміотерапії. Після цього, казали, пухлина зменшилася більш як на 70%. Утім, це не допомогло.

Михайло Лундін, учасник "Братів Гадюкіних":

- Самое обидное, что состояние было тяжолое стабильное, но стабильное... Значит, этой стабильности что-то помешало. Видать, он сам себе помешал.

"Гадюкіни" обіцяють не ставити на колективі крапку, а лише кому. Квитки на їхній останній концерт ще не продані.

Зі Львова Віталій Кубліков, Тарас Ткач, К1.

Телепрограма