Головна Мапа сайту Контакти
RSS
13 серпня 2009
Один день. Україна

Звільнили кореспондента, який взяв скандальне інтерв'ю у мера Ужгорода

22:08

Позаштатного кореспондента Нового каналу - Віталія Глаголу, який першим узяв скандальне інтерв'ю у мера Ужгорода Сергія Ратушняка, - звільнили.Власне, це інтерв'ю стало останнім матеріалом журналіста для Ужгородського обласного телебачення,  і вийшло воно одразу після після інциденту з активісткою "Фронту змін". У розмові міський голова заперечує факт рукоприкладства, натомість не стримується словесно, лунають і антисемітські висловлювання, які згодом стали підствою для порушення відповідної кримінальної справи. Відзняте відео Віталій Глагола пізніше передав "Фронту змін", і воно з'явилося в інтернеті.

Сам  кореспондент каже, що не має підстав пов'язувати своє звільнення з тим інтерв'ю, але й причини, через яку позбувся роботи не розуміє. Своєю чергою, генеральний директор Ужгородської терерадіокомпанії каже - все було законно.
Хоча сам кореспондент каже що не має підстав пов'язувати своє звільнення з тим інтерв'ю, але причин звільнили не розуміє.

Павло Моісеєв, директор з правових питань Інтерньюз- Україна висловився про сюжет позитивно і пов'язує звільнення саме з скандальними кадрами які нещодавно облетіли усі провідні канали. В свою чергу генеральний директор Ужгородської терерадіокомпанії Євген Шишков зазначив що журналіст контракту не підписував і перебував на тимчасовій посаді. А звільнили його через те що з декрету вийшла журналістка яку підміняв Віталій Глагола. 

Віталій Глагола, звільнений журналіст Закарпатської обласної державної телерадіокомпанії:

- Відео Фронту змін я надав особисто не узгоджуючи з керівництвом. Також я вирішив, що справді ситуація, яка є ,яким він є насправді, як він розмовляє з журналістами, як він ображає людей - це має набути розголосу і щоб українська громадськість дізналася, хто він є насправді.

Олександр Герешко, заступник директора Закарпатської обласної державної телерадіокомпанії :

- Віталій Глагола у відповідності з діючим законодавством був формально звільнений, так як працював на тимчасовій посаді на яку з декретної відпустки з відповідною заявою повернулася працівниця. Ніякого політичного та іншого підтексту ці події не мають.

Телепрограма