Головна Мапа сайту Контакти
RSS
24 грудня 2008
Один день. Світ

Світ готується до Різдва та Нового року

21:11

Світ готується зустрічати католицьке Різдво - Санта-Клауси господарюють на всіх континентах. Як чекають свята на Близькому Сході, в Африці та в Китаї?

Близький Схід

Оркестр, туристи і посилена охорона - Віфлеєм готується зустріти католицьке Різдво. У місті, де за переказами народився Ісус - очікують до п’ятдесяти тисяч прочан. Головний об’єкт паломництва - Церква Різдва Христового і меса єрусалимського патріарха Фауда Твала. Там має побувати і президент палестинської автономії Махмуд Аббас - він додатково відрядив півтисячі своїх гвардійців дбати про безпеку в місті.

ПАР

Подружжя з Південної Африки перетворило власну оселю на Будинок Різдва і раз на рік відчиняє двері всім охочим. Снігу надворі не буває, проте помешкання вщент заставлене святковими прикрасами - збирати колекцію почали ще вісімнадцять років тому. Серед своїх гостей господарі збирають пожертви на благочинність. А відвідувачів у Будинку Різдва в Йоганесбурзі - сотні щодня.

Китай

Китай - батьківщина Санта Клауса, найбільшого і найхолоднішого. Він розкинувся над Харбіном - сто шістдесят метрів завширшки і двадцять чотири - у висоту. Це окраса фестивалю крижаних скульптур - цього року там сподіваються прийняти вісімсот тисяч туристів. Для місцевих майстрів величезний Санта подвійна гордість - не тільки завдяки розмірам, але і через погодні примхи. Взимку у Харбіні зазвичай холодно, до мінус тридцяти п’яти, але цього року температура скульпторів не тішила.

Телепрограма