Головна Мапа сайту Контакти
RSS
25 грудня 2008
Один день. Світ

Один портрет. Костянтин Кінчев, лідер гупи "Аліса", святкує ювілей

22:04

25 грудня 50-річний ювілей справляє Костянтин Панфілов. Меломани його знають за прізвищем його болгарського діда - Кінчев. Про легенду російського року і лідера гурту "Аліса" - далі в "Одному портреті".

Кінчев до "Аліси"

Костянтин Кінчев, за паспортом Панфілов, захопився роком після того, як у піонерському таборі послухав платівку легендарних Black Sabbath. Вона і стала для хлопця перепусткою в світ року. Молодий Кінчев вчиться на економіста, а паралельно - на співака при Большому театрі. Він грає у кількох московських гуртах, однак вони стали лише рядками в його біографії. На початку 80-х музикант перебирається до Ленінграда, де щойно народилася група "Аліса". Кінчев знайомиться з її учасниками, і згодом його запрошують на посаду вокаліста. "Аліса" в рекордно короткі строки завоювала серця меломанів і увірвалася на вершини чартів.

Справа Кінчева

Наприкінці 80-х Радянський Союз сколихнула гучна "справа Кінчева". Інцидент, який став причиною скандалу, трапився на ленінградському концерті "Аліси". Перед виступом Кінчев побився з міліціянтами, які не пускали до зали його дружину і надто активно втихомирювали публіку. Рокер різко висловився зі сцени: "Следующая песня посвящается находящимся в зале ментам и прочим гадам! " У газеті "Смена" такий собі Кокосов опублікував розгромну статтю, де Кінчева звинуватили в пропаганді фашизму. Проти нього порушили карну справу. Цей інцидент активно обговорюється в пресі, до нього прикута загальна увага. Музикант подав позов на газету і виграв.

"Аліса" - 20 років потому

"Аліса" вже давно не збирає повні стадіони. Грає в залах на тисячу-півтори місць. Кінчєв говорить, що радий цьому, адже тепер на концерти приходять лише однодумці. Сам він активно знімається в кіно - недарма ж замолоду працював натурником. А кілька років тому затятий рокер несподівано трансформувався в православного християнина. Багатьох ця новина шокувала, однак прихильники "Аліси" любити Кінчева не перестали. Його погляди можна приймати або ні, однак він безперечно залишається одним з найкращих на рок-сцені.

Телепрограма