Головна Мапа сайту Контакти
RSS
25 грудня 2008
Один день. Світ

З'ясовані маловідомі факти про Різдво

22:06

На католицьке Різдво британські журналісти з’ясували цікаві факти, які досі були мало відомі широкому загалу. Більшість із них перетворюють сучасну новорічну казку на більш знайоме українцям “Діда Мороза не існує”.

Отак, з’ясувалося, що червононосого оленя Рудольфа вигадали… рекламісти, аби зацікавити потенційних покупців новим універмагом.

Інший “шокуючий” факт - те, що у Біблії не вказують точну дату народження Ісуса, а свято Різдво просто ще Папа Юлій Перший приурочив до одного з язичницьких свят. Є у статті журналу “Таймз” і дотепні історії.

Виявляється, у 1965 році американські астронавти наляканим голосом заявили в ефірі, що бачать НЛО. А після театральної паузи у центрі управління польотами почули дзвіночки і різдвяну мелодію, яку самі ж астронавти і заграли. До речі, про самі польоти Санта Клауса уперше написав ще Вашингтон Ірвінг у 1819 році.

Розповідь про невідомі різдвяні факти закінчують цікавими сучасними традиціями. На Різдво фіни йдуть у сауну, австралійці - на пляж, а в Іспанії проводять найбільшу в світі лотерею.

Телепрограма