Головна Мапа сайту Контакти
RSS
25 грудня 2008
Один день. Світ

Як відзначають Різдво у світі

22:07

Католицький світ відзначає Різдво. Про народження Ісуса Христа 25 грудня згадують понад мільярд людей. Не для всіх із них це свято - зі снігом, і не для всіх воно безтурботне. Про інше Різдво - в огляді Костянтина Коробова.

Австралія

На пляж - у купальниках і червоних шапках. Навіть австралійські серфери піддалися різдвяній моді. Поки на пляжах замість сніговиків будують замки з піску, священики у сіднейських церквах говорять про економічну кризу. Австралійців закликають підтримати тих, хто залишився без роботи. Самі пляжники зізнаються, що подарунків цього року отримали менше, проте більше часу залишилося на родину.

Ірак

У британських військових - нестатутні головні убори. Вони вручають один одному подарунки, запалюють вогні на ялинці і сумують за батьківщиною. Це військових табір у Басрі. Християн в Іраку, окрім іноземних вояків, близько трьох відсотків населення. Втім, сотні тисяч з них змушені були втекти з країни через невпинні теракти. Ті ж, хто залишився, на Різдво моляться про мир удома.

ПАР

Ритми зімбабвійського Різдва у Південній Африці. У Центральній Методистській церкві Йоганесбурга - свято біженців. Щодня із Зімбабве до ПАР тікають близько чотирьох тисяч людей від безробіття і голоду. Церква для біженців, окрім святкової служби, - це безкоштовний обід і нічліг. Лягають усюди, де є вільне місце.

Телепрограма