Головна Мапа сайту Контакти
RSS
13 лютого 2009
Один день. Світ

На світових автошоу домінують економні машини

22:05

Не чекають дива автовиробники по всьому світу. Зважаючи на економічні проблеми, вони стають дедалі "зеленішими". Екологічно дружні та економні машини домінують на останніх шоу. Попит на старі потужні моделі, які витрачають забагато бензину, стрімко падає. Світові тенденції автопромисловості - далі в огляді.

США

У столиці в усьому орієнтуються на урядовців. На автосалоні у Вашингтоні перший день присвятили виключно посадовцям. У Білому домі приділяють багато уваги альтернативному пальному, і на цьогорічному шоу нагороджували найкраще зелене авто - ним став електричний "Шевроле". І нехай продаж автівок у США порівняно із минулим роком впав на третину - за останні місяці він принаймні стабілізувалися.

Те, що зелений - тренд сезону, довів і автосалон у Детройті. Ненажерливі бензинові машини погано розпродаються - і автовиробники шукають альтернативу. Гібридний "Фіскер Карма" із сонячними батареями на даху використовує бензиновий двигун як генератор для електромотору. Виробник обіцяє, що сто кілометрів "Карма" проїде на двох з половиною літрах пального.

Туреччина

На останньому ярмарку мільйонерів у Стамбулі фінансова криза була не помітна. Мільйонерів за останній рік там тільки побільшало, тож машини на ярмарку відповідні. Автівки на замовлення - від 55-ти тисяч євро, із панеллю управління, яка реагує на відбитки пальців власника. Найдорожчі машини, як правило, розпродаються тут у перші дні виставки.

Телепрограма