Головна Мапа сайту Контакти
RSS
18 березня 2009
Один день. Світ

Люку Бессону виповнюється 50

22:03

П'ятдесят років Люку Бессону - культовому режисерові, живій легенді світового кіно. Він знімає блокбастери, крутить романи з красунями і пише дитячі книжки. Сьогодні ми пропонуємо подивитися на Люка Бессона з іншого боку. Деякі твори Бессона відомі багатьом, але про його авторство знають далеко не всі. Люк Бессон - кліпмейкер - в "Одному портреті".

Молодий і перспективний

Серж Генсбур переспівав "Мій легіонер" після Марі Дюба і Едіт Піаф. Вісімдесят восьмого року співаку уже шістдесят, а режисерові кліпу, Люку Бессону, немає і тридцяти. Втім, він уже зняв свою "Підземку" і отримав за неї номінацію на премію Британської кіноакадемії. До того ж, виходить його "Блакитна безодня". А замальовки до "П'ятого елемента" Бессон написав іще підлітком.

Світове ім'я

Дев'яносто третій рік - уже прогриміла "Нікіта". Люк Бессон робить кліп для своєї подруги Мілен Фармер - за три знімальні дні та сто тисяч доларів бюджету. В янгола Фармер є шість хвилин і сорок чотири секунди, аби врятувати кохання на Землі. Бессон у цей час уже на повну працює над "Леоном" - історія кілера з'явиться на екранах дев'яносто четвертого.

Культовий

Повністю намальований на комп'ютері, кліп Мадонни Бессон знімає дві тисячі третього. Він уже культовий режисер - після "П'ятого елемента" і "Жанни Д'Арк". Бессон усе життя марить водою - у дитинстві кожне літо проводить на узбережжі Греції та Югославії, навіть хоче стати морським біологом. І останній його кліп - про рай посеред океану. Один в один Бессон зробить і рекламу жіночих парфумів - із саундтреком Мадонни, тільки без неї у головній ролі.

Телепрограма