Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 дивовижних страв за 10 хвилин

10 дивовижних страв за 10 хвилин

10 жовтня 2018 | 00:36

Якщо потрібно приготувати щось дуже смачне легко і швидко - ось 10 рецептів неймовірних страв, які займуть у вас усього-лише 10 хвилин.

КРЕМ-СУП ЗІ ШПИНАТУ ТА ЦВІТНОЇ КАПУСТИ
250 г шпинату
250 г цвітної капусти
2 ст. ложки вершкового масла
1 склянка води (у якій варилися овочі)
1 склянка молока
2 ст. ложки борошна
3 ст. ложки тертого сиру
Сіль, перець за смаком

1. Капусту та шпинат відварити, а потім подрібнити у блендері.
2. Борошно розвести водою, в якій варилися овочі, поставити на вогонь, додати масло, молоко і варити, помішуючи, поки суміш не загусне.
3. Влити рідину в блендер до шпинату з капустою, перемішати все разом.
4. Поставити на вогонь, посолити, поперчити, додати тертий сир, перемішати і довести до кипіння.
5. Зняти з вогню і розлити по тарілках.

ГРИБИ В СМЕТАНІ
500 г свіжих грибів
1 цибулина
100 г сметани
Сіль, перець, рослинна олія, мускатний горіх - за смаком

1. Гриби порізати, викласти на розігріту сковороду і смажити на сильному вогні, поки не випарується рідина.
2. Цибулю порізати півкільцями, покласти до грибів, додати рослинну олію та смажити до золотистого кольору, помішуючи.
3. Посолити, поперчити, додати мускатний горіх. Влити сметану, перемішати і тушкувати під кришкою 5-10 хвилин.

ГАРЯЧІ БУЛОЧКИ З ЯЙЦЕМ, СИРОМ І ШИНКОЮ
4 булочки
4 яйця
4 шматочки шинки
1/2 тертого сиру
Зелень за смаком

1. З булочок зрізати верхівки, і вийняти м'якоть.
2. На дно кожної булочки покласти шматочок шинки, вбити яйце, посолити, посипати сиром, зеленню і накрити зрізаною верхівкою.
3. Загорнути кожну булочку у фольгу і запікати в духовці 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.

ФРІТТАТА ПО-СЕЛЯНСЬКИ
3 відварені картоплини
1 цибулина
1 солодкий перець
4 яйця
100 г шинки
100 г тертого сиру
Сіль, перець - за смаком

1. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити в олії до золотистого кольору.
2. Додати нарізаний кубиками перець, перемішати і потримати на вогні ще 5 хвилин.
3. Додати нарізану кубиками картоплю і обсмажити до золотистої скоринки, посолити, поперчити.
4. Шинку нарізати кубиками, яйця збити.
5. Покласти овочі у форму для запікання, зверху викласти шинку і залити збитими яйцями, посипати тертим сиром.
6. Запікати у розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин.

ХРУСТКІ ТРУБОЧКИ З М'ЯСОМ
4 листи тонкого лаваша
200 г м'ясного фаршу з цибулею
2 яйця
Кетчуп або томатний соус

1. Лаваш розрізати на шматочки, змастити їх кетчупом.
2. Покласти на лаваш фарш тонким шаром.
3. Яйця збити з сіллю, обережно полити на кожен лаваш.
4. Згорнути лаваш трубочкою і обсмажити на сковорідці з обох боків.

КУРЯЧИЙ ПАШТЕТ
500 г відвареного курячого філе
50 г вершкового масла
100 г твердого сиру
½ склянки бульйону
Сіль, перець, мускатний горіх

1. Куряче філе і сир нарізати шматочками і подрібнити у блендері до стану однорідності.
2. Додати розм'якшене вершкове масло, бульйон, сіль, перець, мускат горіх і ще раз збити блендером.

КАЛЬМАРИ ПО-КИТАЙСЬКИ
500 г свіжих кальмарів
1 зубчик часнику
Пучок зеленої цибулі
1 стручок гіркого перцю
1 солодкий перець
1 ч. ложка тертого імбиру
4 ст. ложки соєвого соусу
1 ч. ложка цукру
Сіль, рослинна олія

1. Очищені кальмари кинути у киплячу воду і відварити протягом 1 хвилини.
2. Остудити, нарізати соломкою і швидко обсмажити у киплячому маслі. Перекласти на тарілку.
3. Дрібно посікти часник, нарізати кільцями зелену цибулю та гіркий перець, соломкою - солодкий перець.
4. На ту ж сковороду, де смажилися кальмари, викласти імбир, часник, цибулю та перець. Обсмажити, перемішуючи, протягом 2-3 хвилин.
5. Влити соєвий соус, всипати цукор, покласти кальмари, перемішати і тушкувати під кришкою 2 хвилини.

КУРЯЧІ ГРУДКИ ПО-СХІДНОМУ
3 зубчики часнику
1 ч. ложка тертого імбиру
½ склянки води
1 ст. ложка соєвого соусу
2 ч. ложки цукру
2 ч. ложки соусу чилі
1 пучок базиліку

1. Подрібнити часник, курячі грудки нарізати невеликими шматочками.
2. На добре розігріту сковороду покласти імбир і часник, обсмажити в олії, помішуючи, протягом 30 секунд.
2. Покласти шматочки курки і обсмажити до золотистого кольору.
3. Додати воду, соєвий соус, цукор, соус чилі і перемішати.
4. Довести до кипіння і тушкувати під кришкою 5 хвилин.
5. Додати дрібно нарізаний базилік і тушкувати ще 1 хвилину.

ТЕЛЯТИНА У СМЕТАНІ
500 г м'якоті телятини
1 цибулина
200 г жирної сметани
Сіль, перець, рослинна олія

1. Телятину нарізати скибочками, відбити і нарізати соломкою.
2. Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити у гарячій олії до золотистого кольору.
3. Додати телятину, перемішати і смажити 4-5 хв.
4. Залити сметаною, посолити і поперчити за смаком. Тушкувати під кришкою 15 хвилин.

ТРІСКА З ПОМІДОРОМ І СИРОМ
4 шматки філе тріски або іншої нежирної риби (хек, минтай, талапія)
150 г тертого сиру
2 помідори
Сіль, перець за смаком

1. Рибу обсмажити на сковороді по 2 хвилини з кожного боку.
2. Покласти у форму для запікання, посолити, поперчити, викласти зверху нарізані кружальцями помідори, посипати сиром. Запікати в духовці 5 хвилин при температурі 180 градусів.

Телепрограма