Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

7 рецептів каш, які ваша дитина з'їсть з величезним задоволенням

7 рецептів каш, які ваша дитина з'їсть з величезним задоволенням

8 липня 2019 | 18:19

"Дивлячись на те, як я спокійно годую сина кашею, яку той розмазує по руках, обличчю,
стільцю та іграшкам, чоловік запитав мене: "Ти приймаєш якісь антидепресанти?"

Всі батьки знають, що каша - це найкорисніша їжа для дитини. Вона добре засвоюється і надовго дає відчуття ситості. Вітаміни та мінеральні речовини, які містяться в каші, покращують травлення і зміцнюють імунітет, добре впливають на нервову систему дитини, сприяють росту волосся, нігтів і зубів, виводять з організму токсини і шкідливі речовини (що дуже важливо, якщо ваша дитина проходила курс лікування антибіотиками). Загалом, не каша, а просто панацея! Тільки от спробуй змусити дитину її з'їсти! Чого тільки не роблять для цього батьки - годують малюка з ложечки, вмикають улюблені мультики, умовляють, обіцяють нагороду. І все одно кожен процес годування перетворюється на битву.
Але є просте рішення - потрібно всього лише готувати кашу не так, щоб вона подобалася дорослим, а так, щоб вона подобалася дітям. Сьогодні ми пропонуємо сім універсальних рецептів каші, яку ваш малюк з'їсть із задоволенням, та ще й попросить добавки!

1. ГРЕЧАНА КАША З ГОРІХАМИ ТА ЧОРНОСЛИВОМ
1 склянка гречаної крупи
200 г чорносливу без кісточок
100 г горіхів
2 склянки води
2 ст. ложки цукру

1. Чорнослив нарізати маленькими шматочками, горіхи подробити.
2. Гречку промити, насипати в каструльку, додати чорнослив, горіхи, цукор, сіль, перемішати, залити водою і варити на повільному вогні 20-30 хвилин.
3. Подавати з жирною сметаною або вершками.

2. ВІВСЯНА КАША З ФРУКТАМИ
1 склянка вівсянки
1 склянка молока
1 склянка води
1 груша
1 яблуко
1 банан
3 ст. ложки сиру
3 ст. ложки цукру
50 г вершкового масла
1. Вівсяні пластівці залити водою і варити на повільному вогні 5 хвилин.
2. Влити тепле молоко, додати сир, вершкове масло, перемішати і варити ще 5 хвилин.
3. Фрукти нарізати шматочками, додати до готової каші та перемішати.

3. РИСОВИЙ ПУДИНГ
½ склянки рису
1 склянка води
1 яйце
½ склянки молока
2 ст. ложки цукру
50 г родзинок
Вершкове масло

1. Рис залити водою і варити до готовності (20-30 хвилин).
2. Молоко підігріти, додати до рису і довести до кипіння, потім зняти з вогню і трохи остудити.
3. Додати до рису збите яйце, цукор і перемішати.
4. Форму для запікання змастити вершковим маслом, покласти в неї рисову масу.
5. Запікати в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів.

4. КУКУРУДЗЯНА КАША З РОДЗИНКАМИ ТА КУРАГОЮ
1 склянка кукурудзяної крупи
2 склянки води
100 г родзинок
100 г кураги
2 ст. ложки цукру
100 г вершкового масла
Дрібка солі

1. Влити у каструльку воду та молоко, довести до кипіння.
2. Обережно всипати крупу і варити, помішуючи, щоб не було грудочок, поки каша не загусне (хвилин 15).
3. Додати сіль, цукор, вершкове масло, родзинки нарізану дрібними шматочками курагу. Перемішати.
4. Перекласти кашу в чавунний або глиняний горщик, накрити кришкою і поставити в духовку на слабкий вогонь (80 градусів) на 1 годину.
5. Подавати з вершковим маслом.

5. ПШОНЯНА КАША З ГАРБУЗОМ
500 г гарбуза
1 склянка пшона
50 г родзинок
3 склянки молока
1/2 склянки цукру
Вершкове масло
Дрібка солі

1. Гарбуз нарізати шматочками, покласти до каструльки, залити гарячою водою і потримати на вогні хвилин 10.
2. Потім воду злити, а гарбуз подрібнити до стану пюре в блендері або протерти через сито.
3. Пшоно вимити, додати гарбузове пюре, сіль, цукор, родзинки, залити молоком і варити, доки каша не загусне (хвилин 15).
4. Вимкнути вогонь, додати в кашу вершкове масло, накрити кришкою і дати настоятися ще хвилин 15.

6. МАННА КАША З ПОЛУНИЦЕЮ
6 ст. ложок манки
2 склянки молока
2 ч. ложки меду
200 г полуниці
2 ст. ложки цукру
Вершкове масло, ванільний цукор, кориця - за смаком
1. Полуницю вимити, покласти в каструльку, засипати цукром, додати трохи води і потримати на вогні деякий час, щоб вода перетворилася на сироп.
2. Тепле молоко налити у металеву каструльку, додати манку, ванільний цукор і корицю. Варити на повільному вогні постійно помішуючи, щоб не було грудочок.
3. Готову кашу покласти на тарілки, додавши туди полуницю з сиропом і вершкове масло.

7. ПЕРЛОВА КАША З ЦУКАТАМИ ТА СУХОФРУКТАМИ
1 склянка перлової крупи
1 л молока або води
200 г сухофруктів
100 г цукатів
½ склянки цукру
Сіль, кориця - за смаком
1. Перловку перед приготуванням бажано замочити в холодній воді на кілька годин. Потім воду злити.
2. Додати помиті та дрібно нарізані сухофрукти, цукати, цукор, сіль і корицю. Залити молоком або водою і варити на слабкому вогні близько години.
3. У тарілку з кашею можна покласти шматочок вершкового масла, а можна подати її, заливши молоком.