Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Легкі та оригінальні салати до новорічного столу

Легкі та оригінальні салати до новорічного столу

30 грудня 2019 | 15:02

Який же Новий рік може обійтися без традиційних новорічних салатів? Оселедець під шубою та олів'є - страви, без яких неможливо уявити новорічний стіл. Але чому б не додати щось нове до цього класичного набору? Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів легких, вишуканих та нестандартних салатів для вашого святкового столу.

Салат з в'яленими помідорами, куркою та пармезаном

Куряче філе - 300 г.;
В'ялені помідори - 100 г.;
Пармезан - 50 г.;
Зелений салат - 150 г.;
Часник - 2 зубчики;
5 горошин чорного перцю;
Сушені трави - 2 ч. л.;
Рослинна олія - 2 ст. л.;
Сіль.
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
Рослинна олія - 50 мл.;
Гірчиця - 1 ч. л.;
Сік половини лимона;
Сіль, перець.

1. Куряче філе посолити, поперчити, посипати травами, змастити олією. Загорнути у фольгу та випікати в духовці 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
2. Нарізати скибочками готове філе та сир.
3. Сушені томати нарізати шматочками, додати листя салату (можна просто порвати їх руками), заправити олією, гірчицею та лимоном, посолити, поперчити і перемішати.
4. Викласти отриману суміш на блюдо, зверху покласти шматочки курки та пармезану.


Салат з грушею та сиром

Груша - 1 шт.;
Сир з пліснявою - 50 г.;
Мед - за смаком;
Горіхи подрібнені - 1 ч. л.;
Бальзамічний оцет;
Листя салату.

1. Грушу нарізати тонкими скибочками, викласти на блюдо, полити бальзамічним оцтом і прикрасити зеленню.
2. Сир нарізати кубиками і красиво викласти на грушу.
3. Посипати горіхами, полити медом.
4. Перед подачею трохи остудити.

Салат з інжиром і сиром

Листя салату -1 пучок;
Сир з блакитною пліснявою - 50 г.;
Інжир свіжий - 1 шт.;
Пармезан - 10 г.;
Волоські горіхи.

ДЛЯ СОУСУ:
Оливкова олія - 3 ст. л.;
Бальзамічний оцет - 1 ч. л.;
Мед - 1 ч. л.

1. Салат помити, обсушити і покласти на блюдо.
2. Сир нарізати кубиками і викласти зверху.
3. Інжир розрізати на 10 частин і додати до решти інгредієнтів.
4. Змішати оливкову олію, бальзамічний оцет і мед, заправити салат і перемішати.
5. Зверху посипати горіхами і тертим пармезаном.

Салат "Райдуга"

Буряк - 2 шт.;
Морква - 1 шт.;
Мариновані огірки - 2 шт.;
Картопля - 1 шт.;
Слабосолений лосось - 100 г.;
Яйця - 2 шт.

1. Відварити картоплю, моркву та буряк. Натерти овочі на крупній тертці.
2. Дрібно нарізати огірки і зелений лук. Варені яйця розім'яти виделкою. Рибу нарізати тонкими скибочками.
3. Викласти всі овочі та яйця на пласке блюдо по колу. У центр тарілки налити майонез, зверху розкласти шматочки риби.
4. Перемішати салат після подачі на стіл. Можна замінити лосось відвареним м'ясом - вийде не менш смачний варіант салату.

Салат з огірками та копченим лососем

Філе копченого лосося - 200 г.;
Рукола - 100 г.;
2 середніх огірка;
Пучок зеленого базиліка;
Сметана - 100 г.;
Сіль, перець.

1. Наріжте лосось якомога тоншими скибочками.
2. Огірки наріжте кружальцями.
3. Покладіть листя базиліка в блендер. Додайте сметану, сіль, перець і добре збийте.
4. Викладіть на блюдо руколу, огірки та згорнуті в трубочку скибочки лосося.
5. Полийте заправкою і залиште на 5 хвилин.