Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

7 простих рецептів домашнього хумусу

7 простих рецептів домашнього хумусу

29 вересня 2020 | 13:34

"Немає любові більш щирої, ніж любов до їжі"

Хумус - популярна на Близькому Сході закуска з горохового пюре з додаванням кунжутного насіння, часнику, лимонного соку та оливкової олії. Якщо ви відпочивали в Єгипті або Туреччині, то. напевно, оцінили всі переваги цієї простої та смачної страви. Щоб поласувати хумусом, не обов'язково їхати за тридев'ять земель, його можна легко приготувати в домашніх умовах. І сьогодні ми розповімо, як це зробити.

ХУМУС КЛАСИЧНИЙ

2 склянки нуту
1 лимон
100 г оливкової олії
100 г кунжуту
4 зубчики часнику
1 ч. ложка кмину
1 ч. ложка паприки
Сіль

1. Нут замочити на ніч у холодній воді та залишити в холодильнику.
2. Злити воду, залити свіжою і варити до повної м'якості нуту.
3. Перекласти нут у блендер, додати часник, кунжутне насіння, сіль, кмин і лимонний сік. Розмолоти до однорідного стану. Влити тонкою цівкою оливкову олію та збити. Під час подачі посипати паприкою.

ХУМУС ІЗ ЗЕЛЕНОГО ГОРОШКУ

2 склянки свіжого або замороженого зеленого горошку
2 ст. ложки кунжуту
3-4 ст. ложки оливкової олії
3 зубчики часнику
Сік половинки лимона
1 ч. ложка кмину
1 ч. ложка коріандру
½ ч. ложки чилі
Сіль

1. Горошок відварити у підсоленій воді протягом 20 хвилин.
2. Подрібнити до стану пюре у блендері, додавши трохи води, в якій варилася горошок.
3. Додати в пюре перемелений кунжут, розчавлений часник, лимонний сік, олію та спеції. Збити блендером до однорідного стану.

ШВИДКИЙ ХУМУС З КОНСЕРВОВАНОЇ КВАСОЛІ

2 банки консервованої білої квасолі
3 зубчики часнику
Пучок кінзи
Сік половинки лимона
3-4 ст. ложки оливкової олії
1 ч. ложка паприки

1. З квасолі злити воду, покласти у блендер, перемолоти, додати розчавлений часник, кінзу, паприку, лимонний сік і оливкову олію. Гарненько збити.

ХУМУС З ПЕЧЕНИМ ПЕРЦЕМ

1 склянка нуту
2 солодких перця
2 зубчики часнику
2 ст. ложки кунжуту
2 ст. ложки оливкової олії
Сік половинки лимона

1. Нут замочити в холодній воді на ніч.
2. Злити воду, залити свіжою і варити до м'якості нуту (1-1,5 години).
3. Перці запекти в духовці цілими (20 хвилин). Остудити, зняти шкірку та очистити від насіння.
4. Покласти в чашу блендера нут, перці, розмелений кунжут, розчавлений часник, влити лимонний сік. Збити блендером до однорідного стану. Продовжуючи збивати, додати сіль, перець та оливкову олію.

ХУМУС З БРОКОЛІ

1 склянка нуту
200 г броколі
Пучок зелені
2 ст. ложки оливкової олії
Сік половинки лимона
5 зубчиків часнику
2 ст. ложки кунжуту
Сіль, чорний перець

1. Нут замочити на ніч, промити, залити свіжою водою та відварити.
2. Броколі відварити до готовності, злити воду.
3. Подрібнити у блендері нут, броколі, зелень. Додати перемелений кунжут, часник, сіль, перець, лимонний сік. Збити. Влити оливкову олію, не перестаючи збивати.

ХУМУС З ЧЕРВОНОЇ КВАСОЛІ

1 склянка червоної квасолі
1 цибулина
1 лайм
3 зубчики часнику
3 ст. ложки оливкової олії
1 ч. ложка томатної пасти
1 ч. ложка куркуми
Сіль

1. Квасолю замочити на ніч у холодній воді, відварити до готовності в свіжій воді.
2. Обсмажити нарізану цибулю та часник на рослинній олії. Додати на сковороду куркуму, томатну пасту, лимонний сік, перемішати.
3. Квасолю покласти в чашу блендера, подрібнити, додати решту інгредієнтів, знову збити. Влити оливкову олію та ще раз збити.

ХУМУС З М'ЯТОЮ І АВОКАДО

1 склянка нуту
1 авокадо
Пучок м'яти
1 лайм
2 ст. ложки оливкової олії
Сіль

1. Нут замочити на ніч у воді, відварити до готовності в свіжій воді.
2. Подрібнитиу блендері відварений нут, скибочки авокадо, м'яту. Влити сік лайму, оливкову олію, трохи посолити та ще раз збити.

Сохранить

Телепрограма