Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

20 речей, які ви не знали про Хью Лорі

20 речей, які ви не знали про Хью Лорі

10 вересня 2021 | 12:44

"Я майже ніколи не обманюю інших. Тільки себе"
Х'ю Лорі

Х'ю Лорі - чоловік, який створив образ найяскравішого та найпопулярнішого серіального героя. Не варто й казати, про кого йде мова, це й так всім зрозуміло. Статистика - річ уперта, і в даному випадку вона підтверджує те, про що ми самі здогадувалися, - Х'ю Лорі офіційно названий актором, який привертає до екранів телевізора найбільшу аудиторію в світі. Дивитися "Доктора Хауса" можна у будні о 19:10 на К1, а сьогодні ми зібрали все найцікавіше, що з ним пов'язано.

1. Повне ім'я - Джеймс Х'ю Келам Лорі.

2. Закінчив Кембриджський університет за фахом антропологія та археологія.

3. Батько Х'ю Лорі, Рен, був, олімпійським чемпіоном з академічного веслування. За прикладом батька, Х'ю також займався цим видом спору і навіть виграв чемпіонат Великобританії серед юніорів.

"Я вступив до університету, щоб займатися веслуванням, а веслуванням я займався, щоб не засмучувати батька. Офіційно я вивчав антропологію, але вона просто була одним з предметів, які можна було вивчати, проводячи 8 годин на добу на річці".

4. У студентські роки Лорі зустрічався з Еммою Томпсон. Через деякий час вони розлучилися, але й до цого дня залишаються хорошими друзями.

5. Зі своєю дружиною Джо Грін Х'ю разом ось вже 27 років. У них троє дітей - два сини і донька.

"Ось як все починається: спочатку ти намагаєшся розсмішити дівчинку. А потім, через багато років, ти все намагаєшся зрозуміти, чи вийшло у тебе це чи ні".

6. Кращий друг і хрещений батько його дітей - Стівен Фрай, з яким Лорі познайомився ще в Кембриджі.

7. Х'ю Лорі брав участь у записі кількох популярних аудіокниг, таких як "Мандри Гулівера", "Троє в човні, не рахуючи собаки", "Великі надії". Тому у всіх шанувальників актора є відмінна можливість вивчати англійську мову за книжками з його голосом.

8. Знімався в одному з епізодів серіалу "Друзі"

9. Лорі настільки вдало імітує американський акцент, що спочатку ніхто навіть припустити не міг, що він - англієць. Подивившись проби Лорі на роль Хауса, один з продюсерів сказав іншому: "Це саме те, що нам потрібно - типовий американський хлопець".

"Я - британець, і це пояснює, чому я такий приємний".

10. За внесок у становлення драматичного мистецтва в 2007 році Лорі отримав звання Офіцера ордена Британської імперії.

11. Х'ю Лорі - переконаний атеїст.

"Так, напевно дивно, що атеїсти іноді кажуть "боже" і "мій боже". Але хіба це більш дивно, ніж релігійні люди, які говорять "давайте будемо розумними"?

12. Внесений до Книги рекордів Гіннеса як актор, який привертає до екранів телевізорів найбільшу аудиторію.

"У мене просто немає слів. Серйозно, я втратив дар мови. Люди зі шкіри лізуть, щоб запропонувати вам безкоштовні черевики, безкоштовні запонки та промивання шлунка на двох. Ніхто не надсилає вам безкоштовні промови подяки. Це, напевно, просто маркетологічне упущення. Я був би радий, якби у мене була можливість виступити з промовою від Дольче і Габбана".

13. Грає на піаніно, гітарі, губній гармоніці та саксофоні.

"Я можу присісти за фортепіано нібито на п'ять хвилин, та коли я дивлюся на годинник, вже третя година ранку".

14. Лорі обожнює мотоцикли. Він каже, що любить відчуття анонімності, яке дає йому мотоциклетний шолом. Свій перший мотоцикл він отримав у подарунок від батька, коли йому було 16. На гонорар же від перших серій «Доктора Хауса» Лорі придбав дорогий вінтажний Triumph Bonneville.

15. Великий шанувальник Клінта Іствуда та Стіва Маккуина. На честь останнього отримала своє ім'я щур Грегорі Хауса.

16. Син Лорі, Вільям, проходив проби на роль Гаррі Поттера, однак не отримав її, так як продюсери вирішили, що він ще занадто малий.

17. Записав два музичні альбоми: "Let Them Talk" (2011) and "Did not it Rain" (2013). Вони складаються з кавер-версій старих блюзових композицій, фанатом яких є актор. Обидва альбоми мали великий успіх і розійшлися, як гарячі пиріжки.

"У мене немає часу на репетицію, тому я зазвичай виходжу на сцену, намагаючись пригадати, яку пісню ми граємо, і лише в останньому куплеті я думаю щось на кшталт "А, так це була та пісня!".

18. Х'ю Лорі пише книги. Його перший роман "Торговець гарматами" був опублікований у 1996 році та став бестселером, а зараз він працює над другим під назвою "Солом'яна сторожка".

19. Саме Лорі належала ідея взути доктора Хауса у кросівки.

20. Є клавішником рок-гурту "Band From TV", що складається з акторів американських телесеріалів, який періодично дає благодійні концерти.

Телепрограма