Головна Мапа сайту Контакти
RSS
20 листопада 2008
Один день. Спорт

Справжній бійцівський клуб у Гонконзі

21:03

Банкіри Гонконгу випускають пару після робочого тижня на боксерському рингу. Щотижня тамтешні фінансисти влаштовують турніри з боксу. Спорт допомагає офісним працівникам відволіктись від нудної паперової роботи. На кілька годин вони знімають костюми з краватками та одягають боксерські рукавиці і капу. Про справжній бійцівський клуб - дивіться у сюжеті Дмитра Євчина.  

Вони ще у ділових костюмах, але вже посміхаються. Чому? Бо нарешті дочекались середи. Усім не терпиться якомога швидше скинути офісний одяг.

Грем Макніл, консультант із нерухомості:

- Ми щодня виконуємо якісь обов’язки, тому життя перетворюється на рутину. Боксерські турніри - розрада для офісних працівників. Кожної середи увечері ми збираємось тут і гамселимо один одного. Наранок знову повертаємось до офісу.

Грем Макніл не новачок. Знає усі правила клубу. А вони нічим не відрізняються від правил любительського боксу. Насамперед, треба пройти процедуру зважування, тільки потім можна виходити у ринг. Грем серед банкірів досвідчений боєць. Тому вже встиг завоювати відданих фанатів.      
 
У тихому болоті чорти водяться. У спортивному залі миролюбні клерки випускають пару. Оточуючих - це не шокує. Така поведінка - елемент цілком нормального відпочинку. Грем Макніл - шотландець. Виходить у ринг у справжньому кілті та демонструє свою фізичну форму. Тепер Грем навряд чи схожий на зразкового банківського працівника. Далі бій. Можливо, для фахівців - нічого цікавого. Для відвідувачів бійцівського клубу - захоплююче шоу. Емоції вирують. Серія ударів Макніла влучає у ціль, його суперник відступає. І ось він - вирішальний момент вечора. Замах правою - і опонент Макніла на ринзі. Нокаут - у другому раунді.
 
Грем Макніл, консультант із нерухомості:

- Це корисний досвід. Я продовжу тренування. Оскільки це дійсно мені подобається. Щоправда, саме тепер час для того, щоб просто напитися!

Вечір спорту завершився. Тепер банкет для усіх - глядачів, боксерів та гостей турніру. 

Джонатан Берні, консультант із нерухомості:

- Усі жінки та наші дружини, зокрема, вважають таких, як Грем м’якотілими. Бачать у них тільки працівників, котрі переймаються лише власною роботою. Проте тут усе інакше. Нудні банкіри перетворюються на справжніх звірів у ринзі.

Бій Грема Макніла тільки початок. На вболівальників очікує ще 6 поєдинків. Рідкісна нагода забути про буденні проблеми та виплеснути емоції. Ранком на банкірів очікує продовження. Проте битимуться вони з глобальною економічною кризою. 

Дмитро Євчин. К-1. 

Телепрограма