Головна Мапа сайту Контакти
RSS
9 лютого 2009
Один день. Україна

У столиці помпезно відкрили працюючий іподром

22:03

Минулими вихідними столиця пережила помпезне відкриття працюючого іподрому. На кінній арені у столиці влаштували ціле свято - перегони за кубок мера. Сам Леонід Черновецький також був на трибуні.

З його подачі запрацював навіть тоталізатор, на якому заробили мільйон гривень. Всі гроші столичний керівник пообіцяв витратити на доброчинність. Обіцяв Черновецький і сам на коні проїхатися, але передумав. Ми неодноразово розповідали про плачевну ситуацію на столичному іподромі.

Там більше півроку не було електрики та не виплачували заробітну плату наїзникам. Чи змінилися справи через увагу мера та чи справді іподрому надали друге дихання, знає Алла Щоличева.

Червоної ікри в стінах іподрому ще ніколи не бачили. Тиждень тому тут не було і шибок, а останні крихти доїдали гризуни. Тепер ці люди ось уже чотири години як накривають столи для VIP-відвідувачів.

Для щедрих гостей - щедра випивка. З такою, впевнені організатори фуршету, запрошеним легше забути про кризу і зробити високі ставки. Для цього у VIP-зоні встановили кілька десятків кас. Олександр хотів випробувати долю, але грошей забракло.

Олександр Філімонов, відвідувач іподрому:

- Я прошел, я не видел нигде. Везде тройная ставка на мэра. Десять тысяч гривен или тысяча баксов. Это не по карману. На сегодняшний день при нашем кризисе.

Поверхом нижче - ставки менші. Олена приймає від сотні гривень. За півгодини до початку жінка ще не знає, як це - працювати на тоталізаторі. Її покликали сюди як банківського працівника, що просто вміє рахувати гроші.

Грати і програвати агітує сам Леонід Черновецький. Запевняє - тоталізатор він дозволив тільки заради благодійності.

Леонід Черновецький, київський міський голова:

- Сегодня я встал в 6 часов утра, помолился. И хотя это не богоугодное дело - игра в тоталізатор, у нас есть все разрешения. Я думаю, что на небе меня поймут, что это все не для меня делается. И не для моей славы.

Такого натовпу перегони не збирали з радянських часів. Поки шукачі легких грошей розважаються, у стайнях нервують. На кону - великий куш, отже, розслаблятися не можна.

Тут теж зміни. За кілька днів до мерських відвідин у стайнях увімкнули світло. Його не було дев'ять місяців. Тепер Олександр Скворцов дивиться змагання по телевізору. Радість пригнічує лише тримісячна затримка зарплати.

Олександр Скворцов, бригадир-наїзник:

- Ноябрь, декабрь, январь. Три месяца не заплачено. И то, вот это когда Черновецкий сюда первый приехал, поговорил, он дал нам на зарплату за октябрь.

Розмовами про зарплатню директор іподрому не схотів псувати свято. Про заборгованість своїм працівникам наче вперше почув.

Юрій Терехов, директор КП "Київський іподром":

- За три месяца зарплата выплачена! За октябрь. Так, все, пресс-конференция закончена. С вашими глупыми вопросами. Вот ей сказали сотрудники - не платили три месяца! Ну вот есть же какая-то гадость, найдется. Обязательно надо в бочку меда бросить вот эту ложку дегтя.

Зароблені на перегонах гроші підуть на пайки "столичним бабусям". До того ж, мер обіцяв не забути і про коней. А от наскільки часто будуть такі благодійні акції на іподромі, Черновецький ще не визначився.

Пофарбовані спеціально до свята поручні залишаться надовго. А от чи буде тоталізатор, чи прийдуть люди, чи будуть взагалі перегони - це стане зрозуміло вже в наступні вихідні.

Алла Щоличева, Сергій Дубінін, К1

Телепрограма