Головна Мапа сайту Контакти
RSS
26 травня 2009
Один день. Україна

Весняна автовиставка у Києві

21:11

Київ готується підхопити естафету міжнародних автосалонів. Уже вісімнадцяте до української столиці з'їжджаються виробники з різних куточків світу. Все - від ексклюзивних лімузинів до громіздких вантажівок невдовзі запропонують широкому загалу. Утім, чи не загрожує київському автосалону така сама криза, яка вразила інші міжнародні авто шоу? Від Токіо до Нью-Йорка учасники скасовують свою участь. Скаржаться на безгрошів'я. Кияни знайшли спосіб врятувати ситуацію. Який саме - знає Алла Щоличева.

Блиск цього лімузина коштував Валдису кілька годин з ганчіркою та літри мийних засобів. Перероблений та сяючий ягуар литовці вперше привезли до України. Через ексклюзивний тюнінг машини на кордоні довелося влаштувати шоу - прикордонники хотіли краще роздивитись авто.  

Червоне світло одним дотиком перетворюється на синє. Скільки коштуватиме такий ягуар-лімузин - поки таємниця.

А це вже лімузини радянської епохи. Колекцію колишніх урядових авто до виставки вони готували два роки. Старовину поєднали з сучасністю. Зовні це - та сама Волга, під капотом - уже БМВ.

Олег Войтенко, учасник автосалону:

- Кондиционер,климат контроль, АБС, анти букс, ну подогрев сидений, компьютер даже. Смотрим в салон.

На цьому моніторі можна налаштувати камеру заднього стеження, дивитися фільми і навіть гратися.

Алла Щоличева, журналіст:

- Завдяки фінансовій кризі цей автосалон можна назвати "найдемократичнішим" за всю історію існування. Ось цей аристократичний Мерседес Гульвінг - 54 року випуску, з коробкою автомат і шкіряним салоном. Та вартістю понад один мільйон євро, розмістили під одним дахом з ось цими пролетарськими велетнями. Цього року організатори просто об'єднали автосалон вантажної техніки з виставкою легкових машин.

У павільйоні паркуються тягачі, Камази і навіть тролейбуси. На виставку привезли і будівельну техніку з дистанційним керуванням. Механік Віталій показує, як легко вправлятися з цим австрійським міні-трансформером.

Віталій Луканін, майстер з автокранів, учасник автовиставки:

- Основной вылет этого манипулятора 16 метров, за счет флей джипа у нас вставлено еще одно колено, и мы можем на высоту пятого этажа поднять кран, и на длине 10 метров еще работать в квартире.

Цей автофорум по-справжньому антикризовий, запевняє один із організаторів. Учасників майже на сотню менше, ніж торік. І вперше в цих павільйонах презентуватимуть не нові автівки. 

Олександр Гаращенко, організатор автовиставки, генеральний директор компанії "Автоекспо":

- У нас на виставці буде представлена нова асоціація автомобілі з пробігом. Акценти зараз цей ринок дещо акценти зміщуються, тому акценти зміщуються в напрямок сервісу акценти будуть зміщуватися в напрямок більш дешевих автомобілів і автомобілів з пробігом також.

Стенди, де представлять автоновинки, поки що облаштовують. Тому хто і що покаже на виставці - не знають навіть організатори. Таємницю розкриють лише завтра.

Алла Щоличева, Сергій Дубінін, К1.

Телепрограма