Головна Мапа сайту Контакти
RSS
15 червня 2009
Один день. Україна
Розслідування:

Море по кишені. Генічеськ

22:02

Наші журналісти протягом тижня мандрували узбережжям Азовського та Чорного морів і вивчали сервіс та ціни на вітчизняних курортах.

К1 розпочинає серіал "Море по кишені". Сьогодні мова піде про відпочинок у місті Генічеськ, що на Херсонщині. Туристи прозвали його дитячим курортом не лише за мілке море, але й за ціни на проживання. У скільки тут обійдеться родинний відпочинок - рахувала Тетяна Штан.

Одразу на в'їзді Генічеськ можна прийняти за велике село. Знайти будівлю вищу за 3 поверхи тут майже неможливо. У кінці 18 століття сюди з'їжджалися заробляти гроші на соляних шахтах - тепер у місті заробляють на приїжджих.

Ця дорога веде до центрального міського пляжу, он воно, Азовське море.

Кімнати в кількох кроках від води тут пропонують чи не в кожному подвір'ї. у розпал сезону - він почнеться у липні - пропозицій стане менше, а зараз можна стукати у перші ліпші двері.

Літні будиночки розкидані по подвір'ю - це й є житло для туристів. Вони навіть розділені за класами та ціною.

Тетяна Зайка, господиня:

- Вот у нас кухня здесь, плита, моечка, холодильник, три кровати, телевизор, матрасы удобные по 35 гривен с человека. Душевая кабина, моечка, вода у нас нагревается от солнца, теплая.

За гарячу воду з трубопроводу доведеться заплатити ще 5 гривень. А ось якщо влаштує помешкання без зручностей - можна вкластися і в 20 гривень.

Номер у готелі на трьох неподалік від пляжу коштує від 250 гривень на добу. Пансіонат з триразовим харчуванням обійдеться від 400 до 900 за номер. Більшість баз відпочинку розташовані за містом на Арабатській стрілці.

Центральний міський пляж у Генічеську по праву називають дитячим. Найбільша глибина моря - біля буйків - один метр 80 сантиметрів. Розваги вздовж берега переважно також не дорослі.

Олег Зарічний, оператор батуту:

- Батут - веселый аттракцион для детей до 40 килограмм, стоимость 7 гривен 3 минуты, попозже для взрослых будет, до 70 килограмм, цена будет 10 гривен.

У пік сезону з п'ятихвилинних розваг тут ще з'являться атракціони на воді, банан, шайба, парашут та надувні гірки.

Шукати ресторанів поруч із пляжем - дарма. Заморити черв'ячка можна у закладах швидкого харчування - у липні обіцяють відкрити більше, а наразі тут працює всього три кафе.

Оксана Іванченко, продавець:

- Пропонуємо ми картоплю фрі, хот-дог, шаурму і шашлик, млинці домашні. Напої у нас - холодне пиво на розлив, чай, кава.

Навіть якщо замовити усе перераховане, вийде не більше півсотні гривень. Ще дешевше перекусити чебуреками.

Загалом, якщо підрахувати проживання, харчування та розваги - відпочинок у Генічеську для родини з 3-х осіб коштуватиме у середньому 2,5 тисячі гривень.

З Херсонщини Тетяна Штан, Дмитро Поденко, К1.

От на чому тут можна зекономити - то це на рятувальних кругах. Щоб втопитися у такому морі - треба постаратись.

Тим не менше, за буйки там заходити не дозволяють... Завтра Тетяна Штан розкаже про Щолкіне, це все ще Азовське море, але вже Крим. Розваги там специфічні: серфінг, коні, мис Казантип.

Телепрограма