Головна Мапа сайту Контакти
RSS
10 серпня 2009
Один день. Україна

Суд Донецька розглянув справу хірурга Міхаеля Зіса

22:08

Ворошилівський райсуд Донецька розглянув справу хірурга Міхаеля Зіса, якого охрестили "чорним трансплантологом".Втім, подробиці нинішнього засідання невідомі. На початку підсудний попросив суддю випровадити із зали представників преси. Як пояснив Зіс - він дуже погано почувається і присутність камер його "трохи дратує".  За словами адвоката, перебування в СІЗО серйозно підірвало здоров'я його підзахисного. Тому сьогодні він подав клопотання,  аби утримання Зіса під вартою замінили на підписку про невиїзд.

Олег Курінний, адвокат Міхаеля Зіса:

- По состоянию здоровья я могу вам прокомментировать, что состояние моего подзащитного критическое. Есть документ, в котором прямо записано про невозможность содержания в условиях следственного изолятора. По этому поводу я буду сей час заявлять ходатайства - повторные- по изменению меры пресечения  в прокуратуру области и в генеральную прокуратуру.

Процес над Міхаелем Зісом триває вже більше півтора року. Спочатку ізраїльського хірурга звинувачували у торгівлі людьми та незаконних операціях із пересадження  донорських органів, а 20 липня прокуратура Донецької області пом'якшила обвинувачення. І тепер Зіс проходить за статтею - порушення встановленого законом порядку трансплантації.

Телепрограма